Свободно време

Сокове и смутита. 50 лесни рецепти – Чинция Тренки

Много лесни за приготвяне рецепти, разделени в пет секции

17.12.2016г. / 08 58ч.
Аз жената
Корица: издателство "ИнфоДАР"

Корица: издателство "ИнфоДАР"

Соковете и смутитата са здравословна и енергийна закуска, подходяща за всеки час от деня и всяка диета.

Книгата „Сокове и смутита“ предлага петдесет много лесни за приготвяне рецепти, разделени в пет секции: утоляващи жаждата сокове; реминализиращи сокове и смутита; енергийни сокове и смутита; сладки и пикантни закуски. Вкусни добавки са зехтин екстра върджин, сол, подправки и ароматни билки, които освен че са здравословни, осигуряват апетитен резултат от рецептите.

Книгата е създадена, за да ви вдъхнови и да ви помогне да откриете любимите си комбинации; тя предлага сладки варианти, които не изискват добавяне на захар и подсладители(с няколко изключения) заради сладостта на зрелите плодове. А при много горещо време може да си приготвите смутита от замразени плодове, които приличат на сорбе.

Рецептите предлагат множество възможности да добавите цвят и вкус към храната си: само за пет минути ще напълните чаша с нещо вкусно и възможност да се презаредите с минерали и витамини. По този начин е изключително лесно да следваме препоръките на Световната здравна организация, базирани на пет порции плодове и зеленчуци на ден.

Всеки месец можем да избираме с какви храни да допълним диетата си, която често се характеризира с консумирани на бързо готови ястия с високо съдържание на захар, мазнини и протеини. Плодовете и зеленчуците са пълноценни храни от природата, осигуряват ни необходимото, за да устоим на студа, жегата и дискомфорта, причинен от климатичните промени. Освен това богатото разнообразие от цветове на плодовете и зеленчуците действа благотворно на здравето ни.

Цветовете ни разведряват и събуждат апетита ни, а съчетани с приканващия аромат на плодове, зеленчуци, билки и подправки, се превръщат в изкушение и за възрастни, и за деца!

Оригиналният дизайн на книгата създава настроение и събужда в нас любопитство и желание да я вземем в ръце, да я разлистим и дори да отпием от нея. Прекрасен подарък!

Натуропат, журналист на свободна практика и фотограф, специализиран в справочниците за вина и храни, Чинция Тренки е автор и на много готварски книги, публикувани в Италия и други страни. Тя е страстна готвачка и сътрудничи на редица списания с рецепти и снимки на регионални, традиционни и натурални специалитети, както и на нейни оригинални ястия. Готварските ѝ книги включват интересни и креативни предложения, с нови комбинации от съставки, които водят до уникален резултат с акцент върху вкуса и аромата, но без да се пренебрегват хранителната стойност и здравословният баланс. Чинция Тренки живее в Монферато, район Пиемонт, и домът и е потънал в зеленина. От цветята, ароматните билки и подправки в градината си тя приготвя оригинални сосове и украси за ястията си, като се ръководи от сезоните и познанията си за плодовете на земята. В сътрудничество с издателство „Уайт Стар“, публикува„Гурме рецепти без глутен“; „Гурме рецепти без мазнини“; „Пикантна наслада“; „Любимите ми рецепти“; „Смутита и сокове, здраве и енергия в чаша“; „Хамбургери, 50 лесни рецепти“; „Къпкейкове, сладки и солени“; „Детокс, практически съвети и рецепти за пречистване“; „Суперхрани, здравословни, питателни и енергизиращи рецепти“, „Веганска готварска книга, вкусни рецепти и съвети за вашето здраве“ и „Йогурт, 50 лесни рецепти“. На книжния пазар от 28 ноември 2016 г.
Обем:128 стр., твърда корица
Издателство: ИнфоДАР 
ISBN: 978-954-761-575-5
Корична цена: 18 лв.

Вижте още:

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати