Свободно време

Решения през новата година, които носят щастие

Сами трябва да подредим живота си по начин, който да ни носи удовлетворение

28.12.2016г. / 13 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С идването на края на годината и настъпването на новата винаги си пожелаваме следващата да е по-щастлива от предходната. Само пожелания обаче няма да помогнат. Трябва и сами да се потрудим, за да направим новата година наистина щастлива и по-успешна за самите нас.

За целта е необходимо да си обещаем, че ще вземем нови решения за живота си, с които да го подредим подобаващо. Резултатите ще ни направят истински щастливи.

Настройте съзнанието си за успех

Личната настройка винаги е от значение. Гледайте към новата година като към шанс за нов успех. Когато съзнанието е настроено в позитивна насока, вселената ще ви отвърне по същия начин. Всичко е въпрос на енергия.

Отдайте се на позитивни утрини

В модерното напрегнато ежедневие сме свикнали да мразим сутрините, в които трябва да бързаме за работа в мрачния град. Така настройваме и тялото си да мрази ежедневието си. За да почувствате новата година наистина щастлива и успешна, променете нагласата си от самото начало на деня. Радвайте се, че се събуждате сутрин!

Заредете хладилника със здравословни храни

Храната е част от щастието. Ако се храните неправилно, организмът ви ще заработи погрешно и това в крайна сметка ще ви разболее. Обещайте си през новата година да вземете решение никога повече да не слагате в устата си вредна храна.

Успокойте топката

За да се почувствате наистина щастливи през новата година е важно да не се напрягате прекалено, особено в работата. Успехът не трябва да коства здравето, щастието и личното ви удовлетворение.

Открадвайте си моменти за себе си

Ако през тази година, както и в предходните години, не сте имали достатъчно време за себе си, откраднете си го сега. Важно решение, което ще ви донесе щастие през новата година е да спазвате тази максима.

Не пренебрегвайте страстта си

Пътувания, фестивали, концерти, хобита – всичко, което човек обича, но невинаги има време да прави, носи щастие. Новата година е времето, в което трябва да започнете да отделяте време за страстите си, за нещата, които ви карат да се чувствате щастливи.

Отидете на почивка някъде далече

Разширете хоризонтите си. Научете нещо ново и се обогатете. Ако отидете сами на пътешествие ще е още по-добре. Изберете далечна страна, където да предизвикате себе си и да проверите дали ще се справите с това предизвикателство. Пътуването в далечни и непознати земи и култури оставя не само незабравими спомени, но и ви прави по-богати в морален смисъл.

Изхвърлете старите неща, които не ви трябват

Според фъншуй е важно да изхвърляме старите предмети, които задръстват енергията около нас. Така се дава възможност на новата енергия да навлезе спокойно в живота ни. Ето защо с началото на новата година трябва да изхвърлите всичко онова, от което нямате повече нужда. Така щастието ще ви залее по неподозирани канали. То просто ще се стече към вас.

Ценете времето, в което сте сами

Много хора се фокусират върху времето, прекарано с други хора. Някои дори страдат, че нямат достатъчно социални контакти и изпадат в депресии заради този факт. През новата година се научете да цените времето, в което разполагате само със себе си. Ще видите колко ползи ви носи това в емоционален план. Ще преоткриете себе си като личност, а това ще ви удовлетвори. Пък и едни от най-ценните мисли и планове се раждат именно докато сме сами със себе си.

Спрете да оценявате връзките си

Връзките не са състезания, не са нещо, което трябва да оценявате по точки. Спрете да сравнявате, а изживявайте. Това ще направи новата година истински щастлива за вас.

Обещайте си през новата година да въведете нов поглед върху връзките си. Забравете изтърканите стереотипи и правила. Не оценявайте една връзка по това кой на кого се е обадил пръв или кой какво е казал, с което е искал да каже еди-какво си и други подобни глупости, с които възпрепятствате щастието си.

Отдавайки се на такива стереотипи пречите на себе си в разпознаването на истинското щастие. То може да е било покрай вас, но да сте го пропуснали в оценки и сметки.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота