Свободно време

Едни от най-скъпите булчински рокли

Звездите с приказни сватби

01.01.2017г. / 14 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сватбеният ден е един от най-специалните за всяка жена. Изборът на булчинска визия понякога отнема месеци. Сред многото предложения, от които можем да избираме, искаме нещо, което ще ни направи уникални като булки. Затова винаги поглеждаме и към света на известните личности. Кои са най-впечатляващите, но и едни от най-скъпите булчински рокли, вижте в следващите редове.

Сватбената рокля на Кейт Мидълтън бе една от най-очакваните през този век и се получи великолепна. Проектирана от Сара Бъртън за Alexander McQueen, моделът ѝ е вдъхновен от старите викториански корсети.

Снимка: Reuters

Роклята се отличава с машинно изработени дантелени апликации, които са ръчно пришити. Много други дизайнери описаха роклята на дукесата като модел, който ще устои на изпитанието на времето. Цената на този разкош е 400 000 долара.

На сватбената си церемония Ким Кардашян бе облечена в рокля на Givenchy, която струва 400 000 долара. Моделът е проектиран от Riccardo Tisci. Роклята бе елегантна, с много дантела, гол гръб, шлейф и булчински воал, които галеха земята.

Снимка: pinterest

Моделът бе плътно прилепнал по формите на Ким и с този си избор, тя определено не изненада никого, тъй като знаем, че обича да подчертава извивките си.

За сватбата си с Джордж Клуни, Амал бе облечена в зашеметяваща Oscar De La Renta рокля.

„Джордж и аз искахме сватба, която да е романтична и елегантна, и аз не можех да си представя някой по-способен от Oscar да улови това настроение в рокля.“ – сподели амал. Красиви бродерии, дантелени декорации за цената от 380 000 долара.

Снимка: pinterest

Когато Пош Спайс се омъжи за Дейвид Бекъм през 1999 година, тя носеше приказна рокля на Vera Wang. Според източници моделът е струвал 100 000 долара. Любопитното е, че Виктория все още пази роклята в гардероба си, с надеждата, че един ден дъщеря ѝ Харпър ще иска да я облече на своята сватба.

Снимка: pinterest

Известно е, че госпожа Бекъм дава някои от дрехите си за благотворителни търгове, но булчинската ѝ рокля все още пази красиви спомени за нея.

Джесика Бийл бе избрала за сватбата си с Джъстин Тимбърлейк зашеметяваща розова рокля. Точната сума на роклята не бе разкрита, но според слухове цената ѝ е над 100 000 долара.

Снимка: pinterest

„Исках роклята да бъде много романтична и в женствена линия, което аз много рядко нося. Никога не съм била луда по белите сватбени рокли.“ – споделя Бийл.

Една сватбена рокля, която ще остане завинаги в историята. Лейди Даяна бе облечена на сватбата си с пищен модел, който бе проектиран от Дейвид и Елизабет Еманюел. Роклята е изработена от коприна, тафта и антична дантела, украсена с над 1000 перли и пайети.

Снимка: Reuters

Шлейфът ѝ е дълъг около 8 метра. Цената ѝ е около 150 000 долара. Според слухове, след величествената сватба, много булки са искали да си ушият същия модел рокля, за да бъдат точно като принцеса Даяна.

Снимка: pinterest

За сватбата си с режисьора Гай Ричи, Мадона носеше рокля, струваща 80 000 долара, по модел на своята приятелка Стела Маккартни. Роклята бе с дълги ръкави, в цвят слонова кост, а материята коприна.

Свързани статии

Не бива да забравяме и античната дантела, както и забележителния воал и огърлицата във формата на кръст с 37-каратов диамант. Тиарата, която носеше Мадона бе под наем, иначе цената ѝ възлиза на 250 000 долара.

Снимка: pinterest

 На сватбата си през 2010 година Никол Ричи носеше рокля, проектирана от Marchesa. Коприна, органза, тюл, дантела, раздвиженост на пластовете и красиво деколте. Романтично вдъхновение за 20 000 долара.

Коментирай