Свободно време

Защо си заслужава да посетите Исландия поне веднъж (галерия)

Исландия – дива, но смайващо красива!

10.01.2017г. / 12 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Повечето хора смятат Исландия за ледена, непроходима страна с враждебна дива природа, обгърната от ледници и мразовито време.

Истината е, че Исландия е не просто земя на красота – тя притежава смайваща природа, която те пренася във време на легенди, викингски песни, невиждани гледки на северни сияния, където ледените глетчери и врящите геотермални извори се сливат в едно.

Чудната природа на Исландия е нещо, което всеки човек трябва да зърне поне веднъж в живота си. Да се докоснеш до девствената земя на исландците е неповторимо преживяване, което си заслужава.

Населението на Исландия е само 320 хиляди души. То е концентрирано по бреговете на острова и около топлите извори, даващи живот. Гъстотата не е никак голяма, което позволява на всеки човек да се разполага в къща на красиво място.

Иначе из земите на Исландия могат да се срещнат бурни действащи вулкани, дълбоки фиорди, остри ледници, високи планини, гейзери, топли извори.

Хубавото е, че до Исландия вече има сравнително евтини самолетни билети и пътешествието дотам не е толкова невъзможно, колкото изглеждаше преди. Ако имате достатъчно късмет да видите и северното сияние ще се завърнете доволни. Гледката си заслужава.

Всички смайващи снимки от природата на Исландия вижте в галерията.

Коментирай