Свободно време

Дестинации за вино, които трябва да посетите през 2017-а

Слънчева Сицилия ви очаква

11.01.2017г. / 07 21ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

Виното е магия. То е като музиката. Пием го според настроението, емоциите, които изпитваме в даден момент. Ако сте любители на напитката на боговете, вероятно имате и определени предпочитания към сортове, изби, региони. Може би сте от онези запалени винолюбители, които всяка година посещават някое красиво местенце с цел да открият нов вкус. Е, вижте кои дестинации трябва да посетите през 2017-а.

Cafayate – Аржентина

На голяма надморска височина, в тази територия в красивата Аржентина е намерил дом специалният сорт грозде малбек. Освен това тук природата е магическа, могат да бъдат видени уникални местни занаяти и да се опитат чудесни традиционни ястия.

Канарските острови – Испания

Уникални сред европейското лозарство, вината на Канарските острови са неприсадени, което означава, че те растат върху собствените си древни присаждания. Вино от Las Islas Canarias е на висока почит.

Канарският архипелаг се състои от седем основни острова, като Тенерифе е най-големият. Коренното грозде, отгледано в черна лава се превръща в бели и червени вина с богат аромат и вкус.

Снимка: istock

Сицилия – Италия

Слънчева Сицилия е най-големият остров в Средиземно море. Осеян с древни храмове и красиви катедрали, островът има богата история и многостранно културно наследство. Сицилия е известна и със своите девствени плажове, спиращи дъха гледки и най-високия активен вулкан в Европа, Етна.

Но тук може да опитате фантастични вина от местни сортове грозде. Комбинирайте ги с фантастичната местна кухня.

Марлборо – Нова Зеландия

Това е един от основните винени райони на Нова Зеландия. Тук е концентрирано 75 на сто от винопроизводството в страната. Други части на Нова Зеландия, в които се отглеждат лозя и се произвежда напитката на боговете също са подходящи за винен туризъм. Малки ресторанти, невероятна храна и пивко вино. Заслужава си тази далечна дестинация.

Прованс – Франция

Това е една целуната от слънцето област. Горички от маслинови дървета и лавандулови полета, елегантни рози и куп винени удоволствия, които туристите могат да открият.

Отлична храна и вино, на които може да се насладите. Препоръчваме и да посетите това място в началото на летния сезон. Бандол, Авиньон, Касис... Франция ви очаква.

Свързани статии

Лондон – Англия

Лондон е един оживен център на изкуствата, финансите, политиката, културата, образованието, модата. Този невероятен град отдавна е смятан за мегаполиса на Европа, но и любима винена дестинация за много туристи. Тук може да си купите невероятни сортове вина в стари, ценни бутилки в така наречените исторически магазини.

Или пък да опитате някои вкусове в тузарските барове или класни заведения за хранене. Предстои ли ви пътуване до Лондон, не пропускайте да опитате пенливите сортове вина. Ще се влюбите в тях.

Коментирай
Свободно време