Свободно време

Историите на дамите, разгадали тайния код на женския успех

„Girl Code“ – Кара Алвил Лейба

01.02.2017г. / 10 41ч.
Аз жената
Издателство: AMG Publishing

Издателство: AMG Publishing

Силните и успели жени не чакат вдъхновението да ги удари като гръм, а се превръщат във вдъхновение за самите себе си.

Всеки ден се сблъскваме с негативизма, завистта и съперничеството. Какво би станало обаче ако се освободим от страха и всички предразсъдъци, които не ни позволяват да се развиваме, и започнем да си помагаме? Запознайте се с невероятните истории на дамите, разгадали тайния код на женския успех, и открийте онова място в себе си, където всичко е възможно.

Girl Code е предназначена за дамите предприемачи, за професионалистките, за жените, които ходят на работа, но допълнително развиват собствен бизнес, както и за тези, които искат да се усъвършенстват.

Книгата включва интервюта с невероятни представителки на женския бизнес, лидери в своя бранш, които живеят според описаните правила. Всички те са доказателство за онова, което можете да постигнете, ако повярвате в себе си и превърнете женската си сила в част от своя успех.

Припомнете си трудностите, които сте преодолели, и използвайте тези спомени, за да се убедите, че можете да направите и да бъдете всичко, което пожелаете.

Само с няколко дребни промени в начина на мислене можете да разбиете „кода на женския успех“ и да се превърнете в по-щастливи, удовлетворени и уверени жени с кариера. Няма нужда да криете информация, връзки или прозрения. Мъдростта ви е дадена, за да се споделя.

Girl Code няма да ви научи как да изградите компания за милиони. Няма да ви разкаже за системи и операционни процеси. Но ще ви научи как да вярвате в себе си, как да установите връзка с вътрешния глас, питащ „защо“, как да изкорените завистта и в крайна сметка да овладеете силата на общуването. Защото това е целта на живота и бизнеса.

За авторката

Кара Алвил Лейба е авторка на бестселъри, сертифициран лайф коуч и основател на TheChampagneDiet.com. Бляскавият ѝ модел за самопомощ привлича хиляди жени, които се включват в нейните семинари и търсят лично съветите ѝ. Кара е автор на статии в Glamour, Shape, PopSugar, Cosmopolitan, Marie Claire, MSN.com и The Daily Mail. Участва в телевизионни предавания по много национални и регионални телевизии в САЩ.

Съдържание
Въведение 7
Първа глава
Тайната излиза наяве: има достатъчно за всички нас 13
Втора глава
Повярвай в своето великолепие 29
Трета глава
Силата на връзката 47
Четвърта глава
Двете „Н“ 57
Пета глава
Хейтъри, подражатели и зяпачи – отърси се от тях 75
Шеста глава
Нямаш време за глупости, щом градиш империя 93
Седма глава
Търси светлата страна на живота 117
Осма глава
Не я мразете, защото е успешна 133
Девета глава
Не чакайте покана 149
Финални думи 165
С любов 167
За авторката 169

Въведение „Всяка жена е съвършен кръг. Тя носи в себе си силата да създава, да изгражда и да преобразява.“
Даян Маричайлд
Наблюдавам интересен феномен. Изглежда, че навсякъде по света все повече жени разкриват тайната на щастието и успеха в личния и професионалния си живот. Сякаш съществува скрит подземен свят със силни и успели дами, които са разбили някакъв магически код: те мислят позитивно, подкрепят се взаимно и наистина вярват, че могат да имат всичко – вие също можете.


Нека за миг да бъдем реалисти. Бизнес се управлява трудно. Да, наели сте най-добрите консултанти, прочели сте всичко възможно за маркетинга, гледали сте безброй уебинари, но нищо няма да се промени, докато не смените начина си на мислене. Докато не повярвате, че вие можете и ще успеете, докато не изкорените негативните мисли, не се научите да казвате „не“ на нещата, които ви вредят и докато не се обградите с позитивни и вдъхновяващи жени, следващи своя път с отдаденост.

 


Щом жените заговорят открито за себе си пред други жени, се създава една особена динамика. Това се случва, когато свалим маските, спрем да говорим глупости и наистина започнем да се подкрепяме. Когато престанем да се преструваме, че всичко е идеално и разкрием всички онези хаотични и прекрасни неща, които носим в себе си и в работата си и които така ужасно си приличат. Когато говорим за страховете, грешките и провалите си. И най-вече когато споделяме празниците, победите и успешните си ходове.

 


Твърде много жени живеят потопени в негативни мисли, а поведението им е лишено от сила и вдъхновение. На тях им липсват подкрепата, любовта и напътствията, които са така необходими за изграждането на личен живот и кариера, изпълнени със смисъл и увереност. Тези жени се нуждаят от общуване с други жени, които преследват мечтите си, сами градят живота си, гледат света през скъпите си очила Dior и са здраво стъпили на земята с обувките си Christian Louboutin.

 


За съжаление, подобна среда се открива трудно.

 


Не е тайна, че жените имат лошата слава на клюкарки и злобарки. Виждала съм всичко това, дори съм участвала в него (тук съм напълно откровена). Бях момиче, което обичаше да обсъжда другите и самата аз ставах обект на клюки. И знаете ли какво? И в двата случая усещането е гадно.

 


Защо тогава жените продължават да попадат в капана на завистта, негативизма, злобата и непрекъснатите сравнения? Защо не са открили колко прекрасен би бил животът, ако спрем да се хулим и започнем да се окуражаваме взаимно? Не съм сигурна в отговора, но ще ви кажа едно: животът от другата страна е прекрасен.

 


Коя съм аз и защо написах тази книга
През пролетта на 2008 година започнах да пиша блог, наречен The Champagne Diet (Диета с шампанско). Той бе мой отдушник. Чрез него водех хроника на личната си промяна и той бързо се превърна във вид терапия. Всяка седмица разказвах нова история, която се опитвах да превърна в своеобразен урок. Откривах смисъл в собственото си страдание и започнах да се свързвам с читателите си с голямо желание да им помогна в процеса на тяхната промяна.

 


Всяка седмица получавах имейли от жени, прочели най-новата ми публикация в блога. Намирах време и отговарях на всяка една от тях. Ако някоя читателка имаше въпроси, аз ? давах възможно най-добрите си отговори. Ако просто имаше нужда някой да я изслуша, аз слушах. Ако искаше да отпразнува успеха си, аз вдигах тост в нейна чест с виртуална чаша с шампанско.

 


Силата на общуването, която изживявах чрез блога си, бе невероятна. Удивлявах се от факта, че можех да разговарям с жени от страни като Австралия, Великобритания и Швеция. Независимо от произхода си, всички ние имахме едни и същи страхове и желания. Трудно ми е да опиша с думи енергията, която протичаше между мен и моите читателки. Знаех, че достигам до тях, разкривайки факти от личния си живот. Те също успяваха да ме развълнуват, като споделяха своите лични истории. В онези моменти не осъзнавах нито какво точно се случваше с мен, нито къде щеше да ме отведе блогът The Champagne Diet, но знаех, че всичко това предвещава нещо голямо.

 


Нека превъртим напред към 2015 година. Блогът вече е част от моята успешна кариера. Днес аз съм сертифициран лайф коуч и автор на четири бестселъра за личностно развитие. През последните четири години издавам книгите си сама. Списания по целия свят като Glamour, Shape, Marie Claire, Cosmo и много други са писали за мен. Често гостувам на национални и регионални телевизии в страната. Успях да превърна един неизвестен блог в развит успешен бизнес. И ако трябва да бъда напълно откровена, за мен това е нещо много повече от работа. Усещам го по-скоро като лична мисия и цел, а това осмисля живота ми. Всеки миг, всеки ден.

 


Досега съм помогнала на хиляди жени да променят начина си на мислене в положителна посока и в крайна сметка да направят живота си по-добър, а кариерата си по-успешна. Организирам семинари за дами по целия свят и много ми допада идеята да работя с жени предприемачи. Самата аз съм наясно какво означава да бъдеш пионер в дадена област и да преследваш мечтите си. Познавам усещането, когато хората не те разбират и постоянно те питат защо си поела този „риск“. Знам какво означава да нямаш карта на пътя към успеха.

 


Но също така знам и какво е усещането, когато срещнеш тези, които са я открили. Хора, които с желание споделят своите тайни, отварят ти врата или понякога просто те изслушват на по чаша вино. Нищо не може да ме развълнува повече от това да виждам как жените създават връзка помежду си на една истинска и напълно открита основа, как градят искрени приятелства и взаимно се подкрепят. Наблюдавам това при всеки един от семинарите ми и в моята онлайн общност и винаги оставам удивена. Същото изпитват и жените, които са част от това. Смятам, че онези първи стъпки като блогър ме насочиха към извора на истинското ми вдъхновение и сила. Отрано усетих магията на общуването и пренесох тази своя страст в нещата, които правя днес.

 


Това обаче не се случва навсякъде. Всъщност жените, които се обръщат за помощ към мен, обиковено не получават необходимата подкрепа в живота си и я търсят в моите програми. Голяма част от клиентките ми страдат от ревността, негативизма и драматичните внушения от страна на своите близки, приятелки и дори роднини, особено ако са повярвали в себе си и са се насочили към изграждането на собствен бизнес. Пътят не е никак лесен и често онези, които не могат да проявят разбиране, поставят допълнителни препятствия от страх и липса на смелост. Жените, които са поели по този път, искат да имат до себе си друга жена, мислеща по същия начин, с която да празнуват успехите си. Самите те искрено желаят да повдигат нейния дух. Тези дами познават силата на общуването и знаят, че то е основна част от успеха в личния и професионалния им живот.

 


Наблюдавах жените, които посещаваха груповите ми семинари, виждах как общуват помежду си, как изграждат дълготрайни връзки, как извличат максимална полза от мъдростта и познанието, които открито споделям с тях. Така разбрах, че трябва да напиша тази книга. В ръцете си държите хронологичен преглед на средствата и стратегиите за по-добър живот, които разкривам на моите клиентки. Ще ви разкажа историята си за изграждането на собствен бранд, вдъхновяващ останалите жени. Ще разберете какво се случва зад завесите на бляскавия свят на истинската женска сила.

 


Книгата включва и интервюта с други невероятни представителки на женския бизнес, живеещи според описаните правила. Всички те са оставили следа в личния ми живот и аз ги обожавам. Те са лидери в своя бранш и са доказателство за онова, което можем да постигнем, ако се изправим срещу страховете си, повярваме в себе си и превърнем женската си сила в част от своя успех. Те ще споделят с вас своя мироглед и своята мъдрост. Това е безценно и съм истински щастлива, че се съгласиха да участват в проекта.

 


Книгата ще ви покаже, че с няколко дребни промени в начина на мислене вие също бихте могли да разбиете „кода на женския успех“ и да се превърнете в по-щастливи, удовлетворени и уверени жени с кариера. Няма нужда да криете информация, връзки или прозрения. Мъдростта ни е дадена, за да се споделя. Нека да започнем да разкриваме това, което знаем, за да направим всеки човек по-добър. Нека да се надграждаме взаимно. Нека да разгърнем потенциала си и да управляваме света.

 


Girl Code (Тайният код на женския успех) е предназначена за дамите предприемачи, за професионалистките, за жените, които ходят на работа, но допълнително развиват собствен бизнес, както и за тези, които искат да се усъвършенстват. Книгата няма да ви научи как да изградите компания за милиони. Няма да ви разкаже за системи и операционни процеси. Но ще ви научи как да вярвате в себе си, как да установите връзка с вътрешния глас, питащ „защо“, как да изкорените завистта и в крайна сметка да овладеете силата на общуването. Защото това е целта на живота и бизнеса.

 


И така седнете, отпуснете се, налейте си чаша шампанско и се подгответе да разбиете Тайния код на женския успех.

 

На книжния пазар от 31 януари 2017 г.

 


Превод от английски: Венета Корнезова
Обем: 176 стр.

 


ISBN: 978-954-9696-83-7
Издателство: AMG Publishing
Цена: 10 лв.

 

Прочетете още:

Коментирай