Свободно време

„Това е твоето бебе“ – филм за каузата донорство

Филмът е затрогваща история за майка, която дарява сърцето на починалото си дете за трансплантация

16.03.2017г. / 09 31ч.
Мария Дуковска
„Това е твоето бебе“ – филм за каузата донорство

На 16 март 2017 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в Сити Марк Арт Център (кино „Левски“) ще се състои премиерата на българо-испанския късометражен филм „Това е твоето бебе“ (Este Es tu bebe). Филмът е една затрогваща история по действителен случай, заснет през 2016 г. в Мадрид от режисьора на „Колко си хубав“ – Христо Порязов.

Сюжетът разглежда темата за вечния живот, за алтруизма, безкрайната любов, която може да отвори сърцето ти дори и в най-мрачните мигове. Филм за онези дребни добрини, с които правим възможно чудото близките ни да продължат да живеят чрез живите, на които помагаме с любовта си. Тръгвайки от историята на майка, загубила детето си и дарила сърцето му за трансплантация, авторите на филма довеждат зрителя до катарзис и по безспорен начин защитават каузата донорство като висш и благороден акт на хуманност.

Филмът е включен в каталога за късометражни филми на кинофестивала в Кан, където режисьорът Христо Порязов ще има лична среща с председателя на журито Педро Алмодовар. След Кан, продукцията ще участва и в други водещи филмови фестивали – в Мадрид, Сараево, София и др., както и Sundance Film Festival.

На 18 и 21 март 2017 г. ще се състои и официалната премиера на „Това е твоето бебе“ в Мадрид. В Торехон филмът ще бъде показан пред българската общност в театър „Ла Гуингалера“, а сред поканените на събитието са посланикът на Република България в Испания Иван Кондов, културното аташе Виолина Петкова, представители на местни партньорски и пациентски организации, артисти и други популярни лица от културния живот на Мадрид.

 

Коментирай
Свободно време