Свободно време

Помогнете да залесим България

Хиляди дръвчета ще бъдат засадени близо до София от доброволци

06.04.2017г. / 15 15ч.
Мария Дуковска
Снимка: www.gorata.bg

Снимка: www.gorata.bg

На 8 и 9 април хиляди дръвчета ще бъдат засадени от доброволци близо до София в рамките на Национална залесителна кампания – пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg).

В рамките на кампанията вече са проведени мащабни събития със стотици хора в цяла България и сега е време София и регионът да засаждат мечти. Организаторите сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво и осигуряват фиданки и инструменти. Вижте подробна информация за събитията до София тук.

Всички са добре дошли да последват първата част от народната мъдрост, която гласи, че „всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете.“

Отново ще има и приятни изненади, сподели с нас Никола Рахнев, създател на това голямо добро. Те ще бъдат музикални – тъпани, гайди, както и такива свързани с народни танци, хора и добро настроение, разбира се подаръци за най-малките, а и за по-големите!

Сред участниците ще има известни личности и хиляди добри хора. С тези 2 заключителни събития за пролетта и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 220 000.

До 5 години от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ си поставят красивата цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“

Кампанията се реализира с подкрепата на държавата в лицето на държавни горски стопанства и държавни предприятия, които са домакини на събитията и предоставят по-голямата част от дръвчетата, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

Коментирай