Свободно време

Защо за кариерата ви е добре да бъдете необвързани?

Или поне в началото

20.04.2017г. / 13 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате нова работа или наскоро сте се издигнали в служебната йерархия. Броите успехите, но някъде там изплува мисълта, че нямате сериозна любовна връзка.

Оказва се, това може да има редица ползи, ако планирате да се развивате като успешни личности. Вместо да се самосъжалявате, вижте ползи от ситуацията. Ето защо е добре за кариерата ви да бъдете необвързани.

Може да работите колкото си искате

Осемчасов работен ден, но винаги има нещо, което искате да свършите или работите по проект, който ви доставя голямо удоволствие. Вие не бързате, знаете, че един или два пъти седмично може да си позволите да отделите повече време на работата, а след това да се отдадете на почивка или на забавления с приятелки.

Може сами да посещавате събития и да срещнете нови хора

Работата понякога налага да посещавате събития, културни мероприятия, делови срещи. Важно е да присъствате на тях, за да създадете нови контакти или да затвърдите вече създадените.

Ако отидете с половинка, разбира се, че ще ви бъде приятно, но когато не съобразявате с партньор, може да се отпуснете да комуникирате свободно, да създадете нови партньорства, да опознате колегите си. И кой знае, може би тук ще срещнете любовта.

Имате време за себеразвитие

Когато сте необвързани имате много повече време да посещавате курсове, семинари, да работите върху личностното си и професионално развитие. Любовта е вдъхновение и зарежда позитивно, но понякога може да отклони вниманието прекалено много от тези неща, които изискват голяма концентрация и енергия.

Свързани статии

Може да откриете вашата страст

Какво обичате да правите в свободното си време? Вероятно имате хоби, четете книги, спите до късно, пътувате или откривате нова страст. Всичко зависи от целите, които сте си поставили.

Необвързаните имат предимството да намерят нови страсти, да се отдадат на вече любимите си и дори да работят за допълнителни доходи по успешни проекти. Успешната кариера има нужда от страсти, които са различни от половинката до вас.

Снимка: istock

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
Ако хората са глупави да избират контакти, връзки, брак с персони, които ги принизяват, статията е вярна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 2 rate down comment
ддд ( преди 6 години )
Как може въобще да пишете такива глупави статии. Кой иска да е сингъл за да се смачка от работа - може би само частника! Работата е нещо, което ти помага да преживяваш, а не самоцел! Една половинка не ти пречи да се себеразвиваш, нито да откриваш страстите си. Аман от манипулиращи статии водещи до упадък на обществото ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време