Многократно сме чували израза „това е мъжка работа“, отправен към нежната половина на човечеството. Въпреки че в наши дни женската еманципация е факт, този израз продължава да преминава покрай ушите ни в различни ситуации.

Много жени по света доказват, че няма мъжка и женска работа – има просто работа, която трябва да се свърши с любов и отговорност.

Това показва фотосесията на калифорнийския фотограф Крис Крисман, озаглавена „Женска работа“. Неговите впечатляващи снимки взривяват стереотипите за мъжка и женска работа.

Вдъхновението си за този проект Крисман получава, когато разбира за приятелка на своя позната, която започнала да работи като касапин и месар. Той за първи път чувал, че жена може да упражнява тази професия. След среща и заснемане на жената на име Хедър Маролд Томасън, решила да се захване с тази тежка професия, Крисман решава да намери други дами, които се занимават с трудоемка мъжка професия.

Още по темата

Сред тях открива фермерки, пожарникарки, полицайки, шофьорки на камиони, рибари и ловци на омари – всякакви занаяти, които традиционно се упражняват от мъже.

Проектът на талантливия фотограф е завършен през октомври 2016 година.

Вижте излъчващите сила снимки на жените с мъжки професии в галерията тук.

Източник: boredpanda