Свободно време

Брижит Макрон: нетипичната първа дама

Новата първа дама на Франция буди завист, но и възхищение

16.05.2017г. / 16 15ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тя е на 64 години. Той е на 39. Тя има един брак зад гърба си, майка е на 3 деца и баба на 7 внука. Той е приел нейните деца за свои и това му стига. Най-важното е, че има нея до себе си, тя му е достатъчна. Това са Брижит и Еманюел Макрон, новото президентско семейство на Франция.

Двойката, която събуди възхищението на милиони хора по света заради нестандартната си любовна история. Развълнуваха дълбоко романтиците, циниците им се присмяха, а скептиците отдавна са им предрекли раздяла. Напук на всичко обаче, двойката стои силно и стабилно, и няма изгледи това семейство да напусне разделено Елисейския дворец. Но стига толкова за тях. Нека поговорим за Нея.

Брижит


Родена в Амиен, градче в Северна Франция, в семейство на собственици на реномирана сладкарница, на Брижит Троньо ѝ било предначертано съвсем традиционно бъдеще. Когато среща Еманюел в началото на 90-те години на миналия век, тя е омъжена и има три деца тийнейджъри. Тя е учителка, а бъдещият президент на Франция – нейн ученик. Той се влюбва лудо в нея и ѝ заявява, че някой ден ще се ожени за нея. Никой не подозира, че след години двамата наистина ще сключат брак. Брижит най-малко е очаквала това да се случи. Но все пак, след години, пътищата им отново се пресичат.

Пренебрегвайки хорското мнение относно разликата във възрастта, през 2006 г. Брижит се развежда с мъжа си банкер и на следващата година се омъжва за бившия си ученик, станал вече висш чиновник. Тя отива при него в Париж и преподава в частен лицей.

Брижит не ме обичаше заради онова, което имам, заради финансовото ми състояние, комфорта или сигурността, която ѝ давам. Тя се отказа от всичко това заради мен“, пише Еманюел в книгата си „Революция“.

Брижит буди възхищение освен със смелостта да застане пред обществото и да понесе всичките му предразсъдъци и вперени очи в любовта на живота ѝ, но и пленява с външния си вид. Мадам Макрон е изключително стилна дама, която подбира с много вкус своето облекло за официалните събития, на които придружава Еманюел. Сред любимите ѝ цветове явно е синият, защото много често присъства като водещ акцент във визията ѝ.

Разгледайте подбрана селекция от кадри в галерията ни, за да се убедите в нейния неповторим стил.

Коментирай