Свободно време

5 характерни черти на зрялата жена

По какво се отличава порасналата емоционално жена

28.05.2017г. / 06 58ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Някои хора въпреки възрастта си не могат да се нарекат възрастни или зрели. Продължават да се държат детински или пък просто не са способни да взимат решения.

Има няколко неща, които характеризират истински зрялата жена и възрастта определено не е едно от тях. Трябва да си способна на определени действия, заради които да си заслужиш титлата „зряла дама“.

Ето какво трябва да знае, умее и мисли една зряла жена:

1. Как да приготвя добре балансирано меню.

Не само че трябва да знаете как да се грижите за фигурата си, но и вероятно ще станете майка. Една истински зряла жена трябва добре да знае кое е полезно и как да го приготви.

2. Как да се раздавате безвъзмездно.

Няма значение дали става дума да помогнете на беззащитно или ранено животно, или пък на възрастна дама, която не може да носи тежката си торба, или пък на малко детенце, което се е изгубило. Една зряла жена би реагирала адекватно в подобни ситуации и би направила всичко, на което е способна да успокои и помогне на друго живо същество.

Това е важно, защото някой ден, може би съвсем скоро, вие самата ще сте майка и ще се грижите за беззащитната си рожба.

3. Как да насърчава някого.

Една зряла жена знае как да дава ценен съвет, когато неин близък има нужда от това. Много жени подценяват вътрешния си глас, който им нашепва да бъдат по-закрилящи към близките си, децата си или някого другиго. Но ще познаете възрастната в емоционален план жена по това, че е способна да извади най-доброто от човека пред себе си, за да го насочи към правилното решение.

Свързани статии

4. Знае как да води пълноценен разговор.

Зрялата жена и зрелият човек изобщо знае как да води пълноценен и приятен разговор. Дори да става дума за 5-минутен малък разговор, тя винаги знае как да подхване приятна тема за събеседника си.

5. Как да се облече подобаващо.

Не е достатъчно само да имате добър стил на обличане. Трябва да знаете как да се облечете за конкретен случай. Една зряла жена с вкус е наясно кога може да покаже част от плътта си, кога трябва да скъси линията на полата или обратното, кога може да си позволи прилепнал панталон или строго елегантно облекло, за да не изглежда нелепо въпреки иначе стилните дрехи.

Снимки: Pexels.com

Коментирай