Свободно време

3 начина да бъдете харизматични личности

Излъчвайте увереност

02.07.2017г. / 07 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: instagram

Снимка: instagram

Те винаги се отличават от останалите. Могат да бъдат с интересна, нетипична външност, но и притежават набор от качества, които силно впечатляват. За тях казваме, че са харизматични личности.

Където и да се появят, правят добро впечатление. И въпреки че харизмата е нещо, с което човек или се ражда, или не, то все пак има шанс да се развие в някои.

Вижте 3 стъпки, с които да събудите харизмата в себе си, като не забравяйте и за поддържането на приветливата външност. 

Бъдете уверени

Вероятно сте забелязали, че харизматичните личности дори, когато мълчат, излъчват увереност. Дори и да има моменти, в които не се усещат като такива, те са усвоили майсторството да излъчват, че са сигурни в себе си. 

Да бъдеш уверен в общуването в различни ситуации, пред  публика, е нещо, с което много хора се борят и опитват да постигнат. 

Кои са най-добрите предприемачи в зодиака?

Харизматичният човек може не само да изглежда уверен в общуването, но и да помогне на другите да се чувстват уверени, като по този начин подпомага и подобрява комуникационния процес. Харизматичните личности са уверени по положителен начин, без да са хвалещи или егоистични.

10 отличителни черти на амбициозните хора

Покажете оптимизъм

Както и с увереността, харизматичните хора са или имат способността да изглеждат оптимистично настроени, но и нещо повече – те са положителни личности, като цяло. Защото, ако си скептик, винаги виждаш тъмната страна, не можеш да представиш себе си като положителен играч. 

Позитивното мислене и оптимизмът могат да бъдат мощни средства за успешно договаряне и разрешаване на проблемите. Те позволяват да видите и много от качествата на хората. Не на последно място, приветливите хора винаги са по-добре приемани. 

Свързани статии

Бъдете емоционален играч

Възможността да изглеждате уверени и/или оптимистични, ако не сте, изисква определено количество "действие". Въпреки че харизматичните хора са много добри в демонстрирането на истинските си емоции, което е и едно от най-големите им предимства, те обикновено са добри и при маскиране или действие по начин, който кара другите да вярват на това, което виждат.

Ето един пример: лебед се движи в спокойна вода, тиха повърхност, но с много скрита активност от гледна точка на случайния наблюдател.

В галерията ни може да видите няколко модела, които доказват, че е по-важно да си харизматичен, отколкото красив.

http://www.az-jenata.bg/g/2586.html
Коментирай