Сара Джуртс е на 26, но изглежда много по-възрастна заради бръчките по кожата си. Те не са следствие от драстично отслабване или нещо подобно. Сара е само на 10 години, когато е диагностицирана с много рядко заболяване – синдром на Елерс-Данлос, при което тялото е неспособно да произвежда колаген.

Резултатът е кожа като на много възрастен човек, покрита с дълбоки бръчки и кожни гънки.

Сара обаче решава, че това няма да помрачи живота ѝ. Тя подема кауза, която има за цел да вдъхнови хората с различни страдания и да ги мотивира да не се срамуват от тялото си, а да се гордеят с различността си.

Няма да познаете коя е майката и коя дъщерята! (галерия)

Още по темата

В профила си в Инстаграм Джуртс публикува свои снимки по бански като излага на показ разголеното си тяло. Нейните последователи се множат с всеки изминал ден. През 2015 година тя поема кампанията, с която разказва своята история – „Обичайте бръчките си“. Този проект е своеобразен празник на несъвършенствата, които всеки човек има в известна степен.

„Ще се срещате с хора, които ще са изплашени от вас. Вие сте различни. Хората не знаят как да реагират или как да приемат някого, който не следва тълпата. Те не са свикнали с някого, който не се опитва да се впише, а се различава. Така че, вместо да подсилят уникалността ви, те ще ви накарат да се чувствате странни и повредени. Един лично изпитан съвет: оставете ги да вървят по пътя си!“, споделя Сара в профила си в социалните мрежи.

Вижте вдъхновяващите ѝ снимки в галерията тук.