Свободно време

Кой цвят коса привлича мъжете най-много?

Проучване показва кой цвят на косата и очите допада на мъжете

01.08.2017г. / 14 12ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Можете ли да познаете?

Повечето хора имат определен тип, който харесват. Понякога факторите за привличане са свързани с косата, друг път с очите или някоя конкретна част на тялото. Що се отнася до това какъв цвят коса харесват мъжете, социалната мрежа Badoo е направила проучване, което отговаря на въпроса каква коса привлича мъжкото внимание.

В анкетата са взели участие повече от 2000 мъже, които трябвало да отговорят какъв цвят коса и очи предпочитат у жените. Съжаляваме, блондинки, но отговорът няма да ви хареса: 60% от мъжете казват, че харесват брюнетки със сини очи!

Други интересни открития:

Какъв е Той според държанието към майка си

Мъжете за цвета на косата

Една трета от мъжете намират кестенявата коса за най-привлекателна. 28,6% заявяват, че предпочитат черна коса. Това означава, че от всички анкетирани, 59,7% предпочитат жени с тъмна коса като цяло.

Когато става въпрос за жени с друг цвят на косата, 29,5% от мъжете предпочитат блондинките, а 8,8% харесват червенокосите.

Типове жени, които привличат мъжкото внимание

Друго интересно заключение е, че мъжете не предпочитат прекалено слаби жени, които обикновено са сочени за еталон за красота. Мнозинството от анкетираните мъже признават, че харесват по-пищните форми, докато 10% твърдят, че предпочитат слаби жени. Едва 4,2% пък признават, че си падат по дами в плюс размер.

Мъжете за цвета на очите

Предпочитанията на мъжете говорят, че мнозинството от тях предпочитат сините очи у дамите. Синьото печели с невероятните 40,2%. Кафявите очи се нареждат на второ място с 29,2%. Зелените очи са на трето място със 17,5% и накрая са пъстрите с 13,1%.

* * *

По материали от yourtango

Коментирай