Свободно време

10 неща, които се променят в живота, когато уважавате себе си

Елиминирате токсични хора

31.08.2017г. / 12 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате ли достатъчно себе си? Кога бе последният път, в който помислихте първо за себе си, направихте нещо, което обичате без да чувствате вина, похвалихте се за постиженията си?Себеуважението е първото нещо към което всеки трябва да се стреми. То може да промени в положителна посока живота ви, ето как:

1. Вашата връзка със самите себе си се подобрява. В момента, в който започнете да се грижите за себе си, физически и емоционално, преставате да се свързвате с хора, които добавят в живота ви отрицателни емоции и чувства. Осъзнавате, че основната връзка, която има значение и диктува всичко, е връзката, която имате със себе си.

2. Започвате да обичате себе си. Уважавайки себе си, човек спира да търси отчаяно любовта, за да запълни празнотата си и започва да изпитва себелюбие и благодарност. След това любовта съвсем естествено идва в живота му.

3. Елиминирате токсични хора. Отношенията, които са емоционално обидни, вече са зад гърба ви. Осъзнавате, че нямате нужда от хора, които ви демотивират, карат ви да не вярвате в себе си, постоянно се оплакват. Понякога най-трудното, но най-същественото нещо, което трябва да направите, е да премахнете от живота си определени хора.

20 знака, че се справяте по-добре в живота, отколкото мислите

4. Ставате по-щастливи. Вече сте въвели три промени в живота си, след като сте започнали да обичате повече себе си и щастието няма да ви подмине. То е усещане, породено от малките неща, всеки ден, от нематериалното, щастие, което виждате, когато се оглеждате в огледалото.

5. Вашите отношения се подобряват. Успявайки да намерите себе си, да се уважавате като личност и подбирайки кръга си от хора, вие се учите на комуникация. Търсите тези, които са позитивни, мислещи подобно на вас, ориентирани към целите, вдъхновители. Всичко това учи на по-добра комуникация.

6. Ставате по-уверени. Увереността винаги личи във всички области на живота ви. От вашата работа до всеки избор, който правите. Поглеждате се в огледалото и не виждате недостатъците си, а си припомняте всяка малка стъпка, която ви е отвела до успеха. Разбира се, не забравяте за вашите по-слаби страни, но полагате усилия да ги подобрите.

7. Спирате да се обяснявате. Ако правите избор, който ви прави щастливи, не дължите на никого обяснение защо сте направили този избор.

Първото, което виждате на картината, разкрива личността ви

8. Спирате с постоянните извинения. Уважението към Аз-а е това, което ни кара да не се извиняваме за изборите, които правим и които ни носят удовлетворение. Спираме да се извиняваме, когато не сме виновни, спираме да се извиняваме за това, че не се храним здравословно, не спортуваме, не обръщаме внимание на интересите си, защото вече всичко е различно в живота ни.

Свързани статии

9. Преставате да обвинявате другите за вашия живот и не се опитвате да спечелите на всяка цена симпатиите на хората. Когато започнете да се самоуважавате, поемете контрол над живота си. Не играете ролята на жертва, а достигате до точка, в която осъзнавате, че не ви интересува какво мислят хората за вас.

10. Ставате селективно егоистични. Да бъдеш егоистичен не е толкова лошо. Не забравяйте, че вашите нужди са приоритет. Ако вие не сте удовлетворени, няма да бъдете в помощ на вашите близки.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време