„Планина от намаления за детски приключения“ е благотворителна разпродажба, която ще се проведе на 9 септември (събота) от 10:30 до 18:30 ч. на Откритата сцена на Театър „София“. На нея всички желаещи ще могат да си закупят на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба. На цени от 1 до 10 лв. ще можете да си закупите хубава книга, комплекти за рисуване, игри, играчки, музика и още много интересни неща.

Събраната сума ще бъде в подкрепа на Есенния лагер ParaKids. Есенен лагер ParaKids е предназначен за деца с увреждания, деца в норма и техните семейства.

Целта на лагера е да даде равен достъп и възможност на децата с увреждания (аутизъм, тежки физически увреждания, незрящи) да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт в планината, сред природата, заедно с приятели и семейство. Дейностите ще включват :

• Преход по горски пътеки и запознаване с животинския и растителен свят характерен за местност Узана, Габрово;

• Изкачване на връх Исполин;

• Гимнастика, забавни игри и активности на открито, които да поддържат доброто настроение на всички участници. Място: Узана, Габрово.

Сумата, която трябва да се събере е 3400 лв. Организаторите вярват, че много хора ще се включат за да помогнем на двете момичета Даниела и Бояна, които с каузата си ParaKids са миналогодишният победител в ПРОМЯНАТА. През юни тази година те организираха първия си летен спортен лагер „Морски приключения“ и зарадваха 22 деца - с детска церебрална парализа, с аутизъм, незрящи, както и деца без увреждания. 

Най-голямата награда за ParaKids е искрената радост на децата, които въпреки различията си откриват своите неподозирани възможности.

Голямото удоволетворение на книжарници Сиела и всички партньори, които с готовност приеха каузата ще е да се продължи прекрасната инициатива на ParaKids като съберем необходимите средства за Есенен лагер. Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър „София“ през целия ден ще има забавления и изненади.

За да направите по-лесно своя избор предлагаме програма по часове. Програмата включва: 

11:00 ч. - 12:00 ч. - „Направи си мини театър“ с актьора Илия Виделинов 

12:30 ч. - 13:30 ч. - Детски концерт на Music Play и музикално ателие 

14:00 ч. - 15:00 ч. - Игри с ParaKids 

16:00 ч. - 17:00 ч. - Творческа работилничка за деца с „ШиШарка“ 

17:00 ч. - 18:00 ч. - Танци с клуб Superforma 

18:00 ч. - 18:30 ч. - Песни, изпълнени от  възпитаници на вокалния педагог  Камелия Данкова