Свободно време

Тогава той ме целуна

След „Целуни ме така“ това е втората книга от романтичната серия „Котънблум“

13.09.2017г. / 07 27ч.
Аз жената
Корица: Хермес

Корица: Хермес

Романът е в селекцията на „Амазон“ за най-добрите романтични четива на 2016 г.

За авторката

Лора Трентъм живее в Южна Каролина. Въпреки голямата си любов към литературата, тя избира по-прагматична професия – инженер-химик. Страстта ѝ към книгите обаче все пак надделява и днес тя разпределя времето си между отглеждането на децата си и писането на романтични романи.

Първата книга от серия „Котънблум“ – „Целуни ме така“, е изключително добре приета от читателите. А втората – „Тогава той ме целуна“, е определена от „Амазон“ за едно от най-добрите романтични четива на 2016 година.

За „Тогава той ме целуна“

Една целувка може да промени всичко...

Наш и Тали израстват заедно край реката в малкото градче Котънблум – ловят жаби и похапват портокали. Внезапно животът им се променя. На 10 години и двамата губят родителите си. Наш е принуден да се премести при леля си Леора от другата страна на реката. Той заляга над учебниците, завършва гимназия на 16 години, след това е приет в университет. Тали опитва да се справи сама с братята си. Тя страда от дислексия, има проблеми в училище, попада и в лоша компания.

Сега пътищата им се срещат отново в Котънблум. Наш започва да преподава история в местния колеж. Тали развива успешен бизнес със зала за фитнес. Тя се затруднява да разкара бившето си проблемно гадже. Наш пък се старае да угоди на заможната си леля, но тя не одобрява връзката им.

В град, разделен от стари дрязги и съперничество, могат ли двамата да превърнат дългогодишните си мечти в реалност?

Интервю

Какво вдъхнови сюжета на „Тогава той ме целуна“?

В повечето случаи не черпя идеи за сюжетите на книгите си от нещо конкретно. Най-често те просто ми хрумват, докато приготвям вечерята или се разхождам с децата.

Какво ще ни кажеш за втората книга от серия „Котънблум“?

Феновете на първата – „Целуни ме така“, няма да останат разочаровани. Действието отново се развива в южните щати. Любовта между главните герои е забранена и отречена от всички. Любов, която се ражда в детството на главните персонажи и се запазва въпреки обстоятелствата. Накратко „Тогава той ме целуна“ е една красива история, която исках да споделя със своите читатели.

Какво да очакваме от Лора Трентъм?

През 2018 г. ще издам още две книги от серията „Котънблум“, а през есента на същата година ще излезе и дамски роман с военна тематика, за който съм адски въодушевена!

Имаш ли любима книга и автор?

Любимият ми автор е Мери Стюърт. Често препрочитам романите ѝ, но книгата, която съм чела най-много пъти, е „Венчило с дявола“ от Джули Гаруд.

Как реши да се занимаваш с писане?

Винаги съм обичала да чета, но допреди няколко години не бях мислила да започвам да пиша. Дъщеря ми влезе в предучилищна група, а аз се върнах обратно в университета. Една сутрин просто седнах и започнах да пиша. Първоначално не споделих това дори със съпруга си. Честно да си кажа, положих ужасно много усилия, за да изгладя първите си ръкописи, които пренаписах неведнъж. В крайна сметка обаче успях да ги предложа на агенти и ги продадох.

Любима храна?

Пържен ориз! Тъкмо се научих да си го приготвям вкъщи. Уредът за готвене на ориз е второто ми любимо нещо в кухнята (след кафе машината).

Действието на книгата се развива в Мисисипи. Какво ще ни кажеш за този район?

Действието в серия „Котънблум“ се развива едновременно в Мисисипи, където живеят богатите, и в Луизиана, където са хората, които изкарват прехраната си с много усилия. Исках да разгледам конфликта между тези две социални прослойки и да проследя любовта, която може да възникне помежду им.

На книжния пазар от 7 септември 2017 г.
Обем: 304 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1724-2
Корична цена: 14,95 лв.

Коментирай