Свободно време

13 стъпки, с които да бъдете по-щастливи и успешни

Започвайте всеки ден с очакване

02.10.2017г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Каква е формулата на щастието и успеха и дали тя е само една, универсална за всички? Всъщност има правила, които са общи, като тези да постигнем мир с миналото си, да не се съсредоточаваме върху стари грешки, да се фокусираме в целите, които ни водят напред. Всеки търси щастието, всеки иска да успее. Но как да го постигнем?

Споделяме 13 стъпки, които ще ви доближат повече към промяната, която търсите.

1. Приемете, че хората имат добри намерения. Тъй като не можете да четете мислите на другите, не внасяйте излишни зли мотиви в действията им. Това допълнително ви натоварва.

2. Избягвайте използването на отрицателни думи. Изключете от речника си негативни фрази, като „Не мога“, „Това е невъзможно“ или „Това няма да стане.“

3. Избягвайте да прекарвате време със стресирани хора. Може да не го осъзнаете, но вашата физиология е програмирана да отразява физиологията на хората около вас.

4. Започвайте всеки ден с очакване. Когато ставате от леглото сутрин, нека първата ви мисъл да е „днес ще се случи нещо прекрасно“.

11 неща, които колегите ви тайно искат да ви кажат

5. Дишайте по-дълбоко. Дълбокото дишане успокоява.

6. Празнувайте по-често. Както големите, така и малките постижения и успехи в живота ви заслужават да им се радвате. Грешка е да се насочите направо към следващата задача, без да празнувате.

7. Не губете енергия в омраза. Омразата е емоционален паразит, който изяжда енергията и здравето ви. Ако не можете да предприемете действия които да променят ситуацията, по-добре е да простите и да забравите.

8. Не се опитвайте да спечелите всеки спор. Някои битки не си заслужават времето и вниманието което ще им отделите, само и само за да ги спечелите.

Как да приемате критика без да се чувствате наранени

9. Не се притеснявайте от това какво мислят другите за вас. Това е пълна загуба на време и енергия.

10. Пийте повече вода. Дехидратацията може да отнеме много от вашата енергия. Ето защо пийте не по-малко от 2 литра вода на ден.

11. Закусвайте пълноценно. Има една стара поговорка, че трябва да закусвате като цар, да обядвате като търговец и да вечеряте като просяк. Здравословната закуска ни прави не само по-здрави, но и по-щастливи, а оттам и по-успешни.

Свързани статии

12. Освободете съзнанието си от притесненията. Големият враг на щастието е притеснението, което идва от съсредоточаване върху събития, които са извън вашия контрол. Фокусирайте се върху положителните аспекти във вашия живот.

13. Слушайте / съзерцавайте нещо вдъхновяващо. Ушите ви са пътят към мозъка ви. Когато правите нещо визуално скучно (като шофиране), слушайте нещо приятно, като любимата музика, аудио книги, релакс звуци. Същото важи и за това, което виждате край себе си. Търсете с поглед онези неща, които ви усмихват, повишават вашите енергийни нива, доставят ви щастие.

Снимка: Istock

Коментирай