Свободно време

Да преодолеем подсъзнателното, което ни пречи да постигаме целите си

„Ти си върхът“ – Джен Синсеро

07.10.2017г. / 05 22ч.
Аз жената
Корица: Хермес

Корица: Хермес

Как да спрем да се съмняваме в себе си и да направим живота си фантастичен. Отговорите на тези и още много въпроси, свързани с личния ви просперитет, можете да откриете в книгата „Ти си върхът“ от Джен Синсеро.

За Джен Синсеро

Джен Синсеро е известен мотивационен лектор и автор на бестселъри. Чрез своите семинари, статии и книги тя е помогнала на хиляди хора да трансформират личния и професионалния си живот и да постигнат успех.

Книгата ѝ „Ти си върхът“ е продадена в над 1 милион екземпляра и е преведена на повече от двайсет езика. Практическата ориентация, ефективният подход, добрата структура и перфектното чувство за хумор на авторката превръщат „Ти си върхът“ в един от най-успешните съвременни наръчници за самоусъвършенстване.

Черпейки вдъхновение от собствената си трансформация, превърнала я от отегчена жена без пукната пара в собственик на успешен бизнес, Джен пътува по света и вдъхновява хората да изживеят живота си по възможно най-добрия начин.

От съветите ѝ се възползват предприемачи, членове на международни корпорации, неправителствени организации и образователни институции.

За книгата

Изпитвате ли удовлетвореност от живота си? Общувате ли пълноценно с околните? Харесвате ли работата си? Постигнали ли сте финансова стабилност? Ако отговорът на поне един от тези въпроси е „не“ и не знаете как да промените ситуацията, то тази книга ще ви вдъхне кураж да осъществите и най-смелите си мечти.

Забавна, откровена и провокативна, Джен Синсеро ще ви убеди, че всеки един от нас е върхът и заслужава да бъде щастлив. Тя ще ви покаже как да го постигнете, като ви помогне:

  • да разпознаете и промените подсъзнателните мисловни модели и убеждения, които ви пречат да постигнете целите си
  • да преодолеете страховете си и да поемате рискове
  • да се справите с финансовите затруднения
  • да се научите истински да обичате себе си и околните
  • да си поставяте високи цели и да ги постигате.

Всички тези изпитани съвети и практически техники, подкрепени със забавни примери, ще ви вдъхновят да изявите най-умната, най-щастливата и най-страхотната версия на себе си!

Вярвам в чудеса, защото се случват!
(Интервю с Джен Синсеро)

В „Ти си върхът“ говориш за това как да се справим с дискомфорта и съмненията и да бъдем по-уверени в живота, като открием своята вътрешна сила. Кой беше твоят най-върхов момент?

Ирония е, но беше точно издаването на тази книга. Първоначално всички издатели, на които я предложихме, отказаха да я издадат. Аргументът им беше, че на пазара има прекалено много подобни книги и тя няма да се продава. След като чух това от мъдри специалисти в бранша, съвсем естествено беше да се почувствам неуверена и да се откажа. За щастие обаче не го направих. Открих издател и вижте какво стана – книгата оглави класациите, а продажбите ѝ надхвърлиха 1 милион екземпляра. Вярвам в чудеса, защото се случват!

Как се спря на заглавието „Ти си върхът“?

Заглавията на предишните ми книги ми хрумваха някак естествено още преди да започна да пиша и ставаха източник на вдъхновение. При „Ти си върхът“ стана точно обратното. (Смее се.) Исках да напиша хумористичен наръчник за самопомощ със заглавие, което да казва „хей, човече, знам, че си велик, затова спри да се правиш, че не си такъв“. Търсенето на правилна фраза обаче се оказа истинско изпитание, което ми отне много време и много допитвания до моите търпеливи приятели. Заслугата определено не е само моя.

Как изглежда един нормален твой ден?

Не мисля, че съм имала нормален ден в живота си, откакто напуснах работа през 1996 г. и реших да работя за себе си. Може да се каже, че се събуждам, поглеждам си графика и се опитвам да свърша всичко належащо, без да губя време. Почти не минава ден, в който да не успея да включа и някоя разходка в програмата си.

Какви „инструменти“ използваш, за да се справиш със страха и съмненията?

Пускам си силна музика и правя упражнения. Също така търся подкрепата на моето семейство и приятелите ми. Много ми помага и медитацията. Тя изчиства главата ми от хаоса и ме свързва с моя вътрешен супергерой.

Когато погледнеш стара своя снимка, какво би написала на онази Джен, която виждаш на нея? Какви съвети би ѝ дала?

Не се тревожи за всичко. Притесненията не решават проблемите, а само водят до загуба на ценно време.

Всяка глава в книгата завършва с посланието „Обичайте се“. Отличен съвет! Жените често гледат в огледалото и се концентрират само върху своите недостатъци. Важно ли е да променим начина, по който възприемаме себе си?

Ние сме единствени по рода си – сега и завинаги. Повтарям: единствени по рода си – сега и завинаги, и трябва да се обичаме такива, каквито сме.

Какво ще ни кажеш в заключение? Може би някой съвет или любим цитат за твоите читатели?

Вие сте уникални. Такива бяхте и когато пристигнахте с плач на тази планета, такива сте и сега. В противен случай Вселената нямаше да си прави труда да се занимава с вас.

Много ти благодаря, Джен. Ти си върхът!

Не, ние сме върхът!

Цитати от книгата

„Ако искате да имате живот, какъвто не сте живели, ще трябва да правите неща, каквито не сте правили.“
„Колкото повече време прекарвате в настоящето, толкова по-пълноценен ще бъде животът ви.“
„Фактът, че някой безотказно преследва целите си, е невероятно разстройващ за човека, който цял живот си намира солидни оправдания да не го прави.“
„Когато сме щастливи и обичаме себе си, не се тревожим за глупостите (нашите или тези на другите).“
„Когато, вместо да прославяме онова, което сме, живеем в страх от това какво ще кажат другите, ние обричаме живота си на скучно еднообразие.“
„Вие сте отговорни за това, което казвате и правите. Но не сте отговорни за това дали то вбесява или не другите.“
„Това, което другите мислят за теб, няма нищо общо с теб, а единствено с тях самите.“
„Повечето отговори се разкриват в процеса на действие, не на мислене.“
„Да простите – означава да бъдете добри не към другия, а към себе си.“
„Понякога пътят към свободата е свързан с решението да бъдете щастлив, а не прав.“
„Това, върху което изберете да се фокусирате, се превръща във ваша реалност.“
„Ако наистина искате да промените живота си, ще намерите начин. Ако не, ще си намерите оправдание.“
„Най-големите ни страхове са най-голямата загуба на време.“
„Хората от вашето обкръжение са чудесни огледала, които ви показват кои сте и колко много или малко обичате себе си.“
„Никой не е стигнал до върха на планината, без да се е препъвал и да е падал по очи.“
„Единственият провал е да се откажеш. Всичко останало е просто събиране на информация.“
„Колкото повече имате, толкова повече трябва да давате.“
„Единствената стойност, която нещата притежават, е тази, която ние им придаваме.“

На книжния пазар от 28 септември 2017 г.
Обем: 288 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1708-2
Корична цена: 14,95 лв.

Коментирай