Свободно време

РъкоХВАТКИ с Толик – лесни рецепти за всеки

Една година вдъхновение и невероятни вкусове

06.10.2017г. / 11 21ч.
Михаела Лазарова
Анатолий Попов - Толик. Снимка: Олег Попов.Кухня aiko

Анатолий Попов - Толик. Снимка: Олег Попов.Кухня aiko

Това, което ни събира всеки ден с любимите ни хора и приятелите е хубавата храна. Храната е тази, която вдъхновява, която ни провокира да я споделяме и да преоткриваме себе си, вкусовете си.

Преди година кулинарната рубрика на Az-jenata.bg беше преоткрита с „РъкоХВАТКИ с Толик“. Видео рубриката, която може да научи всеки да приготвя вкусна храна.

Тъй като всеки кулинар се нуждае от своето специално място – кухнята, за да разгърне въображението си, намираме Анатолий Попов – Толик, на неговото специално място – кухнята на aiko. За какво си поговорихме, докато заснемахме новата му фотосесия, вижте в следващите редове.

                                                               Кухня aiko

„РъкоХВАТКИ с Толик“, която е част от кулинарната рубрика на Az-jenata.bg навърши една година. Ти си главното действащо лице в нея. Какви хватки още би искал да покажеш на читателите?

Една година мина много бързо и се надявам, че читателите са открили своята любима рецепта, а какво още ще покажа... нека да го оставим като изненада. Със сигурност ще продължим да бъдем практични.

Как те вдъхнови през тази една година рубриката?

Вдъхнови ме да показвам на читателите лесни рецепти, които могат да си направят с лекота. Вдъхновихте ме и вие като екип. Благодаря ви, че успяхте да изтърпите една година.

Знаем, че подготвяш втората си кулинарна книга и очакваме с нетърпение да споделиш с читателите ни някои от рецептите в нея. На какъв етап е подготовката?

На етап редакция и фотосесия. Все още обмислям разни малки детайли, които са малки, но са доста важни.

Ти самият си споделял, че си заобичал готвенето още от дете. Важно ли е всеки родител да предаде тази любов към кулинарията на децата си?

Важно е според мен. Любовта към храната тръгва от семейството и добре приготвената домашна храна. Така успяваш да си изградиш вкусове, които няма как да пробваш в ресторантите и заведенията за бързо хранене.

Би ли написал книга с кулинарни рецепти за деца?

Много добра идея! Ще бъде още по-добра, ако в нея се включат и самите деца. Хайде да го направим заедно с вас...

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Има ли ястие, с което една жена би могла да спечели сърцето на всеки мъж?

Труден въпрос. Зависи от жената, от мъжа, от храната... Всяко ястие според мен, което е сготвено с любов би пленило сърцето на един мъж.

Какво би посъветвал тези, които казват, че нямат време за домашно приготвена храна?

Имат време, просто нямат желание. Гледайте „РъкоХВАТКИ с Толик“ и там ще откриете много бързи, лесни и вкусни рецепти. Затова ти казах и в началото, че гледаме с екипа да предлагаме бързи и лесни рецепти, с продукти, които да си закупиш от кварталното магазинче, прибирайки се от работа.

Казват, че хубавата храна е щастие? Дай пример за щастливи блюда?

По-скоро бих ти дал пример за храни, които ни карат да се чувстваме щастливи. Авокадото, орехите... ето сега ми идва идеята за един дип с авокадо и орехи, измислихме щастливо блюдо.

Пет неща, които всеки, който е решил да започне да готви, трябва да знае...

1. Да готви с желание.

2. Да опитва ястията преди да ги сервира.

3. Да овкусява с мярка.

4. Само в началото да спазва рецептата, после вече да се впуска в експерименти.

5. Да си приготви остри и удобни ножове.

Какво ти помага да преоткриваш постоянно себе си в кухнята?

Приятелите, които редовно опитват нещата, които правя. Те са моето най-голямо вдъхновение.

Кулинарният ти блог има рожден ден тази година, подготвяш и нова визия за него...

Да, на 22 октомври Kitchen of Tolik става на пет години. По този повод реших да сменя визията на блога изцяло. С тази промяна дойде и решението да сменя и логото. Ще видите един много различен Kitchen of Tolik с нов свеж дизайн и специално разработена интуитивна навигация за лесно намиране на нужната информация.

Дизайнът на новия сайт е динамичен, нестандартен, изчистен и изключително удобен. Потребителите ще имат възможността да избират сами броя на порциите, които да приготвят и така автоматично ще им се показва какво количество от продуктите ще им бъде необходимо. Другата удобна функция ще бъде онлайн таймер за готвене, с помощта на който ще може да се засича времето за приготвяне на определеното ястие.

Твоето послание към читателите на Az-jenata.bg...

Бъдете себе си! Опитвайте нови храни...

Снимки: Олег Попов

Коментирай