Свободно време

5 простички неща, за които да сте благодарни в края на годината

Концентрирайте се върху хубавите мигове

23.12.2017г. / 07 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В края на изтичащата година неминуемо идва време за равносметка. Като хора сме склонни да съжаляваме за нещата, които не сме успели да направим, да получим, да довършим или да открием.

Поводи за недоволство винаги има и ще има. Това, което е наистина важно обаче, е да се научим да оценяваме истински стойностните неща в живота си през изминалата година и да благодарим на себе си за тях.

Кои са малките неща, за които да сте благодарни на себе си през изминалата година?

Че сте живи

Животът е ценност, която приемаме като даденост през повечето време. Рядко се спираме за момент да се замислим колко много всъщност имаме, защото сме живи.

23 щури и странни новогодишни традиции по света (галерия)

Че сте здрави

Здравето е другата ценност, която оценяваме, когато изгубим. Борете се за здравето си и благодарете всеки ден, че все още го имате. Дори здравето ви да не е блестящо, пак бъдете благодарни, защото човек никога не трябва да губи надежда за по-добри дни.

Че сте постигнали своя цел, макар и малка

Малките цели, които си поставяме и които успяваме да постигнем водят към по-високи върхове. В ежедневието е трудно да оценим този факт, но той е реалност. Някой ден ще го осъзнаете и тогава ще си кажете „браво на мен!“

Здравословни начинания, които да започнете през новата година

Свързани статии

За това, че близките ви хора са до вас

Всеки ден благодарете на съдбата, че ви е дарила с хора, които да ви обичат и подкрепят. Казвайте им го, показвайте им го – някой ден ще бъде късно. Нека знаят колко сте им благодарни, че са до вас, докато наистина все още са. Да изразиш обичта си е най-великото чувство, което ние хората можем да изпитаме.

За това, че все още има за какво да се смеете

Смехът е лекарство, което никога не трябва да забравяме, че носим със себе си. То може да ни помогне във всяка трудна ситуация и предизвикателство.

Коментирай