Свободно време

Най-романтичните градове, където да отидете за Свети Валентин

Преоткрийте любовта си в Златна Прага

25.01.2018г. / 12 49ч.
Аз жената
Златна Прага. Снимка: istock

Златна Прага. Снимка: istock

С мразовития месец февруари идва и бленуваният от всички влюбени празник на любовта – Свети Валентин. Ако вече сте обиколили всички романтични ресторанти в града, искате да прекарате празника по-нестандартно, или пък се чудите какво да подарите на любимия, решението е пред вас – романтична екскурзия.

През последните години пътуването стана сравнително достъпно и изгодно. Лесно може да организирате екскурзията си или да се възползвате от предложенията на различни туристически агенции. Обикновено цените варират между 300 и 1500 лева според различните пакети и дестинации. Тук сме подбрали някои от най-добрите предложения за романтично пътуване под 1000 лв., където да отпразнувате празника на влюбените.

Свети Валентин в столицата на любовта – Париж, за под 1000 лв.

Мнозина наричат Париж градът на светлините, любовта и мечтите. Френската столица неслучайно е един от най-посещаваните градове по време на празника на любовта. Париж крие милиони причини, които гарантирано ще предизвикат интереса ви и ще накарат вас и половинката ви да се почувствате неповторимо. Прелестна гледка от Айфеловата кула, романтична разходка с лодка по река Сена или неповторими забавления в Дисни Ленд са само малка част от нещата, на които можете да се насладите по време на почивка в града на любовта.

Париж обаче не е от най-евтините дестинации. Въпреки това, ако търсите екскурзия до 1000 лв., туристическата агенция Posoka.com предлага няколко изгодни оферти. Цените варират между 735 лв. за тридневна екскурзия и 931 лв. за шестдневно пътуване на човек, като в тях се включват нощувки със закуски за целия престой, самолетни билети, трансфери между летището и хотела и медицинска застраховка.

Всеки може да избере и добави различни екскурзии за влюбени към пакета си – круиз по река Сена с възможност за обяд, вечеря в ресторант La Poutre, посещение на Айфеловата кула или обяд в ресторант Ciel de Paris на кулата Монпарнас. Туристическата агенция предлага и още един по-икономичен вариант за романтична петдневна екскурзия до Париж. Тя струва 820 лв. на човек и включва 4 нощувки, самолетни билети, летищен трансфер и медицинска застраховка. А ако в последния момент решите, че искате да добавите някое от гореизброените романтични предложения в програмата си, винаги може да поискате препоръка от туристическата агенция.

Ваканция за влюбени по австрийски

Австрийската столица Виена е също една от най-предпочитаните дестинации за празника на любовта. Красотата и изяществото на местните дворци и музеи ще ви омаят с историческо имперско наследство и царствен разкош. Виена е както исторически богат град, така и романтична и модерна дестинация, която крие невероятни гледки, интересни музеи и изискани ресторанти.

Ако нямате време или желание да организирате сами екскурзията си, може да изберете между различни предложения на турагенции. В повечето случаи те включват и различни екскурзионни програми, а цените са повече от разумни. Предложението на Posoka.com за Свети Валентин във Виена, например, струва 500 лв. и включва три нощувки със закуски, самолетни билети, летищен трансфер и медицинска застраховка. Срещу 18 евро може да посетите къщата на Моцарт, а срещу 20 евро да отидете на дегустация на вина във винарната Schlumberger. Величественият дворец „Белведере“ е също чудесно място, което може да посетите, когато сте във Виена.

Романтичната страна на Златна Прага


Чешката столица е известна с историческите си забележителности, величествена архитектура и превъзходна кухня. Ако сте готови да замените бонбоните във формата на сърце и червеното вино със златиста бира и топли вурстове, то тогава Прага е вашето място. Градът разгръща романтичната си страна по време на празника на влюбените Свети Валентин. Там можете да се насладите на пътуване с корабче по река Вълтава, обяд или вечеря в местна пивоварна с колоритна атмосфера или приятна разходка из живописните улички на града.

За любителите на автентична романтика по чешки, туристическа агенция Posoka.com предлага четиридневна екскурзия до Прага в тризвезден хотел за 500 лв., като в нея се включват три нощувки със закуски, летищни трансфери, самолетни билети и медицинска застраховка. Допълнително всеки може да реши дали да включи към романтичното си пътуване и круиз с обяд или вечеря по река Вълтава, индивидуална пешеходна обиколка на някои от най-красивите квартали в Прага – Старе место или Мала страна, вечеря в средновековен ресторант в центъра на Прага или във фолклорен ресторант с програма, както и посещение на пивоварна.

Снимки: istock

Коментирай