Свободно време

Знаете ли, че кубчето на Рубик е най-продаваният продукт в историята?

Някои забавни и малко известни факти

20.02.2018г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Как може да познаете дали красивият камък пред вас е истински диамант? Издишайте върху него, ако е фалшив, той ще се замъгли. Истинският ще остане все така блестящ.

Мислим си, че познаваме света край нас, но всъщност не знаем почти нищо за него. В следващите редове споделяме някои забавни и малко известни факти.

Знаете ли, че средният пръст на Галилео Галилей се съхранява в Музея на науката във Флоренция?

Вероятно не знаете, че IPhone, книгите за Хари Потър и кубчето на Рубик са 3-те най-продавани продукти в човешката история.

Спалнята на Наполеон Бонапарт е била невероятно красива. Но забележителното е, че няколко години една от стените ѝ е била декорирана с портрета на Мона Лиза.

Знаете ли, че... недоспиването съкращава живота?

Бананите имат извита форма, защото се стремят към слънчевата светлина, докато растат.

Синята птица от логото на социалната мрежа Twitter си има име – Лари. Предполага се, че е кръстена на баскетболистът Лари Бърд, защото единият от основателите на социалната мрежа – Бис Стоун, е фен на клуба, в който е играел Бърд.

Когато отслабнете, мастните клетки не изчезват, те просто променят размера си.

Някои японски светофари имат синя светлина, вместо зелена, защото исторически и двата цвята са били наименувани с една и съща дума.

99% от микробите, които се намират в човешкото тяло, не са известни на науката.

10 любопитни факта за Меган Маркъл (галерия)

Последните думи на Алберт Айнщайн са неизвестни, защото ги казал на немски на сестра, която не говорела езика.

Порязването от хартия е по-болезнено от обикновеното, защото такава рана почти никога не кърви, така че нервните окончания остават отворени във въздуха, което ги дразни.

Свързани статии

През юни 2017 година, тялото на Салвадор Дали бе ексхумирано. Любопитното е, че мустаците му са изглеждали по същия начин, както в деня на смъртта му.

Ако направите ледени кубчета с чешмяна вода, те ще бъдат бели, но ако използвате преварена вода, те ще бъдат прозрачни.

Знаете ли, че Чарлз Дарвин бил първият човек, който е смятал за добра идея на офис столовете да се поставят колелца, за да се придвижваме по-бързо.

Коментирай