Свободно време

Истини за живота, които трябва да научите преди 30

Мъдростта на опита в началото на зрелостта

14.02.2018г. / 11 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тридесетата годишнина от живота на човек е преломен момент, в който си правим различни равносметки. Хем сме зрели от една страна, хем от друга все още сме с буен младежки дух и се чувстваме като на 20.

Въпреки това идва моментът, в който започваме да се питаме „Ами сега накъде?“, „Какво научих до момента?“, „Какво искам от живота?“ – все въпроси, които тормозят хората на тази възраст.

Сексът на 20, 30, 40 и 50 години

Малцина имат отговорите. Повечето от нас продължават да се питат и да търсят себе си, дори на 30. Животът ни дава различни уроци, но някои от тях са особено важни и общоважащи.

Кои са истините, които човек трябва да е научил до 30-тата си година?

Заслужавате повече

Когато човек е млад е склонен да търпи различни несгоди и нечестни обстоятелства. Младите са идеалисти и от позицията на неопитността се съгласяват с по-малко, защото са склонни да се подценяват.

Около 30-тата годишнина обаче човек е натрупал известен опит, добър и лош, и вече трябва да може да гледа живота от по-различен ъгъл.

Важно е да знаете, че заслужавате повече във всяко едно отношение – по-добра работа, която да не вършите с омраза, по-добър партньор, който да не ви доминира непрекъснато, по-добри приятели, на които да разчитате истински. Нямате време за глупости.

Не можете да контролирате друг човек

Ако като по-млади сте си въобразявали, че можете да контролирате и моделирате партньора си по ваш вкус, на 30 трябва вече да знаете, че това не само е невъзможно, но и излишно. Ако не си пасвате с партньора си, сменете го. Губенето на време в любовта пречи на щастието.

Да се научиш да прощаваш те води към прогрес

Менталното и емоционално развитие е важно за изграждането на личността. Да надмогнеш себе си и да се извиниш наистина помага да се развиваш и да усъвършенстваш характера си.

3 неща, които да не правите с кожата си след 30

Интуицията ви не греши

Вече сте натрупали опит за възрастта си. Не го пренебрегвайте и се вслушвайте повече в интуицията си. С възрастта идва и мъдростта.

Визуализирайте, потвърждавайте, повтаряйте

Това не означава, че не трябва да се трудите усилено, за да постигнете успехите си, напротив. Но е важно първо да се научите да си представяте нещата в главата си, да ги обмисляте и да ги избистрите, за да сте сигурни дали си струва усилията. А повторението е важно, защото ако човек се откаже след първия провал, какво му остава по-нататък?

Никой не може да направи нещо за вас по-добре от самите вас

Не разчитайте на друг по пътя към успеха, в какъвто и смисъл да го разглеждате. Вие сте единствените, които могат да си помогнат най-добре и знаят как да го направят. На 30 човек осъзнава, че голяма част от хората, които е наричал приятели, всъщност далече не са такива. Единствената сигурна връзка, която имате в този живот, е тази със самите вас. Използвайте я.

Коментирай
Свободно време