Свободно време

Трикове как да предотвратим бримка на чорапогащника

Няколко полезни съвета

12.03.2018г. / 11 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма по-досадно от това да бързате за официална среща или за офиса, да сте си приготвили хубава пола, която да облечете и в последния момент, обувайки чорапогащника, да се пусне бримка отгоре до долу. Просто ужас.

Още по-неприятно е, когато бримката се появи, докато сте навън и няма как да смените чорапогащника, камо ли да скриете бримката.

Спешна домашна помощ при напукани пети

Най-добрата стратегия е превенцията. Как да предотвратите появата на бримка в неподходящ момент, а и да си спестите нерви?

Търсете подсилени шевове

Някои чорапогащници разполагат с допълнителни осигурителни мерки като подсилените шевове. Винаги са по-добър вариант, тъй като са разположени на места, които често се късат.

Хидратирайте

Нанасяйте редовно овлажняващ крем върху кожата на краката, ноктите и кожичките около тях. Сухата кожа предполага закачане на чорапогащника и висок риск от пускане на бримка. Същото се отнася и за кожата и ноктите на ръцете ви, тъй като с тях също можете да скъсате чорапогащника, докато го обувате.

Носете точния размер

Ако изберете по-малък чорапогащник, разбира се той ще ви стои твърде опънат. Това носи риск някой от пръстите ви да пробие материята. Прекалено големият чорапогащник също не е добра опция, тъй като, набирайки се, може да се закачи или в дрехите ви, или в някой ръб на обувките. Най-добре е да избирате абсолютно точен чорапогащник. Ако се колебаете между два номера, за всеки случай винаги избирайте по-големия.

3 вълшебни ексфолианта за напукани пети

Оформяйте ноктите си

Добре изрязаните и изпилени нокти с меки кожички дават повече гаранция за здравината на вашия чорапогащник.

Слагайте чорапогащниците си във фризера

Замразяването на чорапогащниците позволява на фибрите в тях да се стягат и да бъдат по-здрави и устойчиви.

Не впивайте пръсти в тях

Когато обувате чорапогащник, не го втъквайте силно в пръстите на краката. Също така не впивайте пръстите на ръцете си с нокти в него, а пипайте с върха и меката им част. Разстилайте чорапогащника нагоре към бедрото, а не го дърпайте.

Коментирай