Свободно време

Подавайте сигнали за нередности към институциите на HelpBook.info

Уеб проектът на Investor Media Group дава възможност на потребителите да алармират директно към голям брой държавни и общински институции безплатно

23.02.2018г. / 16 08ч.
Мария Дуковска
Подавайте сигнали за нередности към институциите на HelpBook.info

Investor Media Group стартира нова безплатна уеб платформа за граждански сигнали – HelpBook.info, която предоставя възможност и място за публична комуникация между гражданите и институциите в България. Целта на платформата е да улесни подаването на сигнали от страна на хората от цялата страна и да даде прозрачност и публичност на работата на българските институции по разрешаването на сигнализираните проблеми.

HelpBook.info е единно онлайн „гише“, където всеки може директно да сигнализира към голям брой институции за нередности. За удобство на потребителите, процесът за подаване на сигнал е максимално опростен. Всички изпратени сигнали, както и отговорите на институциите, са публични и могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата. А платформата HelpBook.info очаква да бъде информирана от институциите за техните решения по изпратените сигнали. Гласност на гражданските сигнали ще дава и водещият новинарски сайт Dnes.bg и национална телевизия Bulgaria ON AIR.

Уеб платформата HelpBook.info, част от Investor Media Group, е реализирана с помощта на финансиране от фонда за иновации в дигиталните медии на Google. До момента онлайн платформата предлага възможност за изпращане на сигнал до двадесет и четири държавни институции, както и до голям брой общински институции, като за тях трябва първо да бъде посочено населено място. Предстои да бъдат добавени още институции на местно и национално ниво, до които потребителите ще могат да сигнализират директно чрез онлайн услугата HelpBook.info.

 

Коментирай
Свободно време