Свободно време

Мистериозно убийство повтаря сюжета на книга четири месеца след излизането ѝ

„Жената в каюта 10“ – Рут Уеър

16.03.2018г. / 06 16ч.
Аз жената
Корица: Хермес

Корица: Хермес

За почитателите на Паула Хоукинс и Джилиан Флин! Рут Уеър – новата сензация в жанра на психологическия трилър.

Медиите във Великобритания я сравняват с Агата Кристи, дебютният ѝ роман („В тъмната гора“) е купен за филмиране от Рийз Уидърспун, а правата за „Жената в каюта 10“ са продадени на 25 езика.

Израснала е в Съсекс и е учила в Университета в Манчестър, преди да се установи в Лондон. Работила е в книжарница, в медиите и като учителка. След успеха ѝ като автор на психологически трилъри, се е отдала изцяло на книгите и сега работи усърдно върху четвъртия си роман.

Жената в каюта 10“ се превръща в бестселър на „Сънди Таймс“ и „Ню Йорк Таймс“, в чиято класация се задържа цели деветнайсет седмици.

За книгата

Журналистката Ло Блеклок получава покана да прекара седмица на борда на бутиков круизен лайнер. Пътуването сред норвежките фиорди ще ѝ помогне да се съвземе от обира в дома ѝ, след който изпада в нервна криза. Това е и идеалната възможност да се издигне в кариерата и да промени живота си.

Небето е безоблачно, водата – кристалночиста, а отбраните гости изглеждат толкова изискани и приятни. Но не след дълго над кораба надвисват оловносиви облаци, палубата се разлюлява от бурни ветрове. Ло внезапно се буди през нощта от писъци и подозира, че зад борда е паднала жена.

На сутринта тя установява, че нито един от пътниците не липсва и пътуването продължава, сякаш нищо не се е случило. Ами ако е допуснала грешка? Ако е започнала да губи разсъдъка си? Ако обаче видяното е истина, Ло ще попадне в смъртоносен капан.

Как да спреш убиец, в чието съществуване никой не вярва?

Отзиви

Рут Уеър се завръща с втория си роман, който ще ви спре дъха!
сп. Мари Клеър

Едно пътуване мечта на борда на круизен кораб се превръща в истински кошмар за младата журналистка Ло. Гарантирано ще ви ускори пулса!
сп. О

Ако сте почитатели на Агата Кристи, то тази психологическа драма, изпълнена със съспенс, е точно за вас.
Басъл

Вълнуващият роман на Рут Уеър ще завладее въображението на читателите.
Ю Ес Уикли

Страхотно модерно криминале.
Ню Йорк Поуст

Стилен трилър, чийто динамичен сюжет и симпатична – въпреки недостатъците си – героиня ще пленят читателите.
Сънди Мирър

Животът имитира изкуството
Една истинска история, която се случва четири месеца след излизането на „Жената в каюта 10“.

Шведската журналистка на свободна практика Ким Уол е видяна за последно на борда на подводницата на датския изобретател Петер Мадсен на 10 август 2017 г. Тя се отправя на морска разходка, чиято цел е да разкаже историята на Мадсен и неговото изобретение. На 11 август Мадсен е спасен от потъващата подводница след – по неговите думи – авария в отсека за баласт. Той твърди, че е оставил Ким на един от островите югоизточно от Копенхаген по изрично нейно желание. Близките ѝ обаче алармират, че не се е прибрала, а на въпросния остров не са открити следи от нея. След като вадят потъналата подводница на сушата и я претърсват основно, установяват, че аварията е била предизвикана умишлено. Мистериозният случай прикова вниманието на цяла Скандинавия и повдигна много въпроси, които до ден днешен остават без отговор, а приликите със сюжета на романа на Рут Уеър, появил се на пазара четири месеца по-рано, са поразителни.

На книжния пазар от 27 февруари 2018 г.
Обем: 320 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1773-0
Корична цена: 15,95 лв.

Коментирай