Свободно време

Песента, с която България ще се представи на "Евровизия" 2018

Българското участие ще бъде представено на 8 май

12.03.2018г. / 12 53ч.
Илияна Николова
Снимка: БНТ

Снимка: БНТ

Песента, с която България ще се представи на „Евровизия“ 2018 в португалската столица Лисабон, вече е ясна. Нейното заглавие е „Bones” (Кости) и е в изпълнение на група Equinox. Нейни членове са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов от група „Сленг“, Георги Симеонов-Джей Джей, Трей Кембъл и Джони Манюел. 

„Bones” има по-мрачно и меланхолично звучене, което я различава от досегашните ни представяния на най-големия песенен конкурс в Европа, но носи дълбоко послание за пагубността на материалния свят, истинските ценности в живота и безусловната любов. 

Музикалният проект Equinox се реализира специално за тазгодишната „Евровизия“ по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Песента „Bones” е дело на творческия екип, работил по песните, които изведоха България съответно до второ и четвърто място на „Евровизия“ - „Beautiful Mess” на Кристиян Костов и „If love was a crime” на Поли Генова през 2017-та и 2016-та година. 

Сред създателите на „Bones” са Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг, както и Борислав Миланов.

Българската песен ще бъде представена на 8 май в първия полуфинал на конкурса. За нея ще могат да гласуват зрителите и членовете на жури в 21 държави – Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария. 

<iframe width="550" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/Uvy_R3fTHQ4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Коментирай