Свободно време

Синтия Никсън се кандидатира за губернатор на Ню Йорк

Актрисата от „Сексът и градът“ ще се бори за номинация от Демократическата партия

20.03.2018г. / 15 59ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Актрисата Синтия Никсън, която е известна на зрителите с ролята си на Миранда Хобс от сериала „Сексът и градът“, ще се бори за губернаторския пост в Ню Йорк.

Известна със своята силна гражданска позиция, новината за намеренията на Никсън не е изненада. Още миналата година се появиха слухове, че звездата има интерес към политическа кариера.

Оповестявайки началото на кампанията си в Туитър, 51-годишната Никсън заяви, че сред водещите ѝ каузи са подобряване на здравеопазването и „разбитата“ система на метрото.

„Дойде ни до гуша от политици, които ги е грижа повече за медийните заглавия и властта, отколкото за хората“, казва Синтия Никсън.

Актрисата ще се бори за номинация от Демократическата партия през септември с настоящия губернатор на щата Ню Йорк Андрю Куомо. Изборите за нов щатски губернатор ще бъдат през ноември.

Синтия Никсън е от Ню Йорк, има три деца, дъщеря и син, които са от предишния ѝ партньор – учителя Дани Моузес, и има син с настоящата си съпруга Кристин Маринони. Двете дами сключиха брак през 2012 г. От 2008 г. Никсън е и активист в борбата с рака на гърдата, след като самата тя бе диагностицирана с болестта през 2006 г.

Вижте в галерията ни кои звезди избраха политиката за своя втора професия.

Коментирай