Свободно време

Знаци, че все още живеете в 2017-а

Вярвате, че новата година няма да е толкова успешна като 2017

10.04.2018г. / 09 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Ще има винаги нещо старо през новата година!“ – неизвестен автор

Съгласни ли сте с тази мисъл? Въпреки че има нещо вярно в нея, винаги е добре да оставим каквото можем в годината, която сме изпратили. Лоши мисли и нагласа, да се разделим с негативните хора, със страха да бъдем себе си и т. н.

Макар винаги да започваме новата година с планове, понякога се случва да не им дадем шанс да се осъществят, защото все още живеем в миналото. Вижте няколко сигурни знака, че все още се намирате в 2017. 

Страхувате се от това, което новата година ще ви предложи

Новата година идва с толкова много несигурности, а изненадите невинаги са така очаквани. Почти всеки се страхува от несигурността. Помислете дали всичко, което ви се случва е неизвестно? Голяма част от събитията са предвидими, очаквани.

Вярвате, че новата година няма да е толкова успешна като 2017

Постигнахте ли успехи през изминалата година? Вероятно е имало събития, които са ви накарали да се почувствате удовлетворени, завършени. И докато се страхувате, че в новите 365 дни може да не повторите успехите си, всъщност пропускате много възможности да надминете резултатите си от 2017. 

Тест: Коя приказка е писана за вас?

Лоша година

Всеки е чувал „Да минава тази година, че...“ За тези, за които 2017-а не е била особено положителна е трудно да повярват, че новата може да донесе нови възможности. Измъчени, потиснати, те чакат всичко да се промени с магическа пръчка. Фактът, че не сте имали добра година не бива да пречи на плановете ви да направите живота си по-добър.

Сравняване на новата година с 2017 

Минали са няколко седмици от началото на новата година, но вие вече сравнявате началото ѝ с това на 2017-а. Непрекъснатото сравняване, очакване, е ясен знак, че все още живеете в миналото. Дните не са еднакви. Какво остава за годините. Съсредоточете се върху настоящето и възможностите, които ви се предоставят.

Свързани статии

Страхувате се от промените

Беше ли ви удобно през 2017-а? А може би новата година ви е донесла промени, раздвижване, които не сте очаквали? Е, време е да спрете да живеете в старата година и да излезете от вашата зона на комфорт. Не се страхувайте от промените, дори да претърпите провал. Излизайки от зоната на комфорт може да постигнете невероятни неща.

Съветите за живота на Айрис Апфел – модна икона на 94

Животът е пълен с предизвикателства и изненади и всяка година има нещо, което я прави вълнуваща, приключенска. Вие не можете да контролирате бъдещето си, нито пък трябва да продължите да преживявате миналото. Ето защо, хванете всяка нова вълна и се радвайте на живота.

Коментирай