Свободно време

Излезе от печат осмият алманах „ФантАstika 2017“

Той е интересен не само за тези, които са чели предишните ежегодници, но и за ценителите на фантастиката във всичките й форми, които за пръв път вземат това издание в ръцете си

13.04.2018г. / 09 14ч.
Аз жената
Илюстрация на корицата: Юрий Зельони

Илюстрация на корицата: Юрий Зельони

Преводните автори В алманаха са представени с оригиналната новела на Тереса Ечеверия, класическия американски разказ на Томас Шеред и една творба на македонския фантаст Никола Суботич, наскоро отличена на международен конкурс.

В големия раздел на българските фантасти ще се срещнете не само с доайена Христо Пощаков, представен като автор на научна фантастика, фентъзи и хумор, но и с нови произведения на Ценка Бакърджиева, Янчо Чолаков, Мартин Петков, Валентин Д. Иванов, както и с приказка от дебютната книга на Мел. Част от разказите са отличени в конкурса, посветен на Агоп Мелконян.

„Фантастология“ както винаги е посветена на обзорите и тенденциите в развитието на българската и световната фантастика, задочни срещи с класици като Светослав Минков и Елин Пелин. Статиите представят испаноезичните авторки на фантастика, руските тематични направления в модерната НФ, българската фантастика в нова аудиоформа и последния брой на списание „Тера фантастика“.

В раздела „Съзвездие Кинотавър“ ще се запознаете с новите екранизации на фантастични романи, писателя, създал сценария на „Изкуствен интелект“, и шеговит комикс за това как на Кубрик му е изглеждало бъдещето през 2019 година.

Броят обявява уникален по темата си конкурс „Изгревът на следващото“ – за разкази, посветени на едно желаемо бъдеще. Съзвучен на това е разделът „Футурум“ с темите си за новите информационни религии, неудачните краища на света и друга фаКтастика.

И още по страниците на новия алманах: цветни картини от художника Андриан Бекяров... пристрастен репортаж от Еврокон 2017 в Дортмунд... и много други събития: http://choveshkata.net/blog/?p=6617

от Човешката библиотека, Лъчезар Енчев
Място, на което книгите сбират човеци

Илюстрация на корицата: Юрий Зельони

Коментирай
Свободно време