Свободно време

4 типа хора, които ограбват положителната ни енергия

Те пречат да бъдем щастливи

16.04.2018г. / 14 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Познавате ли поне една нарцистична личност? Това, което вероятно сте забелязали в нея е, че „носи маска“ и рядко би разкрила истинската си същност. Нарцисите спадат към групата на токсичните личности. Тези, за които казваме, че ограбват нашата положителна енергия. Но освен тях има още 4 типа личности, които е добре да не допускаме в живота си. Вижте кои са.

Хора, които избягват отговорността

Всеки познава хора, които не желаят да поемат отговорност за своите действия. Те са склонни да обвиняват другите за собствените си грешки. Именно по този начин влияят негативно върху живота ни. Не са склонни да се променят, а и е много лесно да станете жертва на техните проблеми, докато се опитвате да разрешите своите.

Психологически трикове, които всеки трябва да знае

Саморазрушителните индивиди

Сещате ли се за съседа, колежката, роднината, познатата, която вечно се оплаква от живота, винаги намира начин да поиска вашето съжаление? Този вид личности, които ограбват нашата положителна енергия, при критика, било то и градивна, даване на съвет, почти винаги заемат отбранителна позиция.

Те не се интересуват от това как да разрешат собствените си неволи, очакват друг да го направи. Не на последно място не ги вълнуват и вашите проблеми. Саморазрушителните хора нямат интерес да се развиват като личности, да се променят. Струва ли си такова приятелство или познанство?

6 знака, че сте силна личност

Постоянно критикуващите

Никой не е перфектен. Но в обкръжението ни винаги има колега, познат, приятел, роднина, който винаги се стреми да отбележи нашите грешки, недостатъци. Има разлика между конструктивната критика и тази, която цели да нарани. Въпреки да се опитваме да неглижираме подобен тип личности, рано или късно тяхната негативна енергия може да повлияе на самочувствието ни.

Свързани статии

Ревнивците/завистниците

Ревнивци обикновено срещаме в любовта, докато завистниците могат да бъдат от нашия приятелски кръг, роднините, работната среда. Двата типа личности ограбват положителната ни енергия, опитвайки се да сведат до минимум постиженията ни, силните ни страни. Нашето щастие им пречи да развиват себе си.

Ето защо е важно да избягваме хора, които не могат да приемат успехите ни, да се зарадват на тях, а вместо това ни обвиняват за неуспехите си. Любовта също не се нуждае от токсични партньори, които тровят живота ни с ревност.  

Коментирай