Свободно време

Кога ще се изчервим в новата книга на Денди?

Новата книга на ексцентричния писател

16.04.2018г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Кога ще се изчервим в новата книга на Денди?

„Човек трябва всеки ден да започва начисто, защото иначе му е спукана работата!“, коментира пред камерата на „ОколосветскоЛюбомир Милчев – Денди.

Той е циничен, ироничен, провокативен и ексцентричен и има нова книга. „Пурпурна книга на изчервяването“ на Любомир Милчев – Денди сваля лицемерните маски.

Кои са нейните герои и какво ни кара да променяме цвета на лицето си?

Екипът на „Околосветско“ отива на раздумка с ексцентричния и ерудиран писател. Денди сваля маската в най-новата си книга.

„Това е нещо средно между мемоар и сбор от портрети в стилистиката на Лилиан Хелман. Книга за фалша и лицемерието, които обричат всеки един от нас на фалшиво съществуване, в което регламентът надделява над самото живеене“, сподели писателят пред Константина Живова.

Колко начисто може да започне човек в света на звездите и защо светски знаменитости като Слави Трифонов и Жени Калканджиева попадат между страниците на „Пурпурна книга на изчервяването“?

За да има и игра с читателя, Денди е предвидил и няколко празни страници, отделени за бележки на изчервяващия се. А какво може да накара самият автор да се изчерви? Оказва се, нищо.

Вижте повече във видеото.

Коментирай