Свободно време

Защо харчим луди пари по абитуриентите?

Балове на кредит

20.04.2018г. / 14 17ч.
Илияна Николова
Защо харчим луди пари по абитуриентите?

На прага на абитуриентските балове – защо всяка година ставаме свидетели на кич и безвкусица за хиляди левове? Нужно ли е да се инвестира толкова много в едно празненство? В предаването „Околосветско“ по Bulgaria On Air гостуват дизайнерът Милена Вельова и Мис Вселена България Виолина Анчева.

„Няма нищо лошо да купиш скъпа рокля на детето си. Страшно е да харчиш пари, които нямаш.“, коментира в предаването красавицата Виолина Анчева.

Бал или цирк? Нормално е вълнението покрай завършващите да е огромно, но защо родителите са склонни да похарчат три учителски заплати за скъпи рокли, коли, музиканти и ресторанти? Нужни ли са пищните купони и разхищенията покрай абитуриентите?

„Това си е една цяла сватба. Последната година, когато завършващите трябва да обърнат внимание на образованието си, те се фокусират по-скоро върху организацията на бала.“, сподели в студиото дизайнерът Милена Вельова.

Харченето на огромни средства и дори тегленето на заеми от кредитните институции е само една страна на проблема. Всяка година ставаме свидетели на кич и безвкусица в един парад на суетата, в какъвто се превръщат абитуриентските балове. Има я и другата страна на монетата – в социалните мрежи се появяват и хора, които са склонни да дарят стария си бален тоалет, за да подарят усмивка на младеж, който не може да си позволи пищен бал. Точно това прави и Мис Вселена България Виолина Анчева. Преди година тя подари своята рокля на филипинско момиче, за да я превърне в принцеса за бала.

„Не са важни материалните неща. За мен са важни емоциите и усмивката на това дете.“, сподели красавицата в „Околосветско“.

Коментирай
Свободно време