Свободно време

Промени в ежедневието, с които да намалите тревогата

Добавете малко лавандула в живота си

25.04.2018г. / 11 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тревожността е нещо, с което всеки от нас се сблъсква в ежедневието. При някои тя е по-често срещана. Безпокойството не е безобидно, то винаги произлиза от определена ситуация, хора, динамичен начин на живот, работен климат и т. н.

Много е важно да се опитаме да противодействаме на това състояние, за да не поеме контрол над живота ни. Някои малки промени в ежедневието могат да помогнат да намалите степента на тревожност, вижте кои са.

Елиминирайте отрицателни / стресиращи хора от живота си

Не позволявайте на негативните и хората създаващи постоянен стрес да управляват живота ви. Ако някой не ви харесва, пречи ви да живеете спокойно, просто го изрежете максимално от ежедневието си. Подобен тип хора са склонни да нарушат хармонията и на позитивно мислеща личност, а какво остава за тези, които имат нужда да презаредят от стрес и тревожност.

Отдайте се на хобита, които ви правят щастливи

Намерете активност, на която да се отдавате със страст. Това може да е спортна активност, кулинарни курсове, курсове по рисуване и т. н. Нека вашето ново хоби ви забавлява и кара, макар и за кратко, да изключите от съзнанието си тревогите и проблемите.

Как да се справите със стреса според зодията?

Добавете малко лавандула в живота си

Лавандулата, без значение дали е под формата на етерично масло, ароматна лампа или свещ, е един от най-добрите аромати за намаляване на тревожността. Ако денят ви е бил натоварващ, ароматът на лавандула ще ви помогне да презаредите. Опитайте и с други аромати, като канела, цитруси, ванилия.

Осигурете си достатъчно сън

Недоспиването е една от основните причини за преяждането, за това да се чувстваме раздразнителни, апатични, не във форма както физически, така и емоционално. Ако искате тялото и умът ви да функционират както трябва, задължително е да си осигурите нужното време сън и пълноценна почивка.

5 храни, които защитават мозъка от стрес

Медитирайте по-често

Медитацията прави чудеса против безпокойството, ето защо не бива да я подценявате. Поне един път на ден се опитайте да медитирате в рамките на 20 минути. Дори и досега да не сте практикували медитация, колкото повече се отдавате на нея, толкова по-лесно ще ви бъде да я практикувате. Медитацията е един от най-добрите начини да елиминирате тревогите. Повече за това как да медитирате може да прочетете тук.  

Свързани статии

Нека вашата „система за поддръжка“ да бъде до вас

„Системата за поддръжка“ са вашата половинка, приятелите ви, близките, всички, които са до вас, заради вас самите и са готови да ви окажат подкрепата си. Не ги отхвърляйте, когато сте разстроени, а те искат да ви помогнат. Поговорете, споделете как се чувствате, какво искате да постигнете, да промените. Понякога един хубав разговор може да разсее тревожността.

Научете се да отстъпвате и да дишате, когато е необходимо

Правилното дишане, особено в ситуации на напрежение е от голямо значение. Когато графикът ви с дневни задачи ви затрупа, спрете, направете крачка назад и дишайте. Светът може да чака поне само за няколко секунди. Не забравяйте, че не всичко е на всяка цена.

Коментирай