Свободно време

Снимай, преди да съм си разбил главата

Опасните селфита са хит сред младите

02.05.2018г. / 09 55ч.
Мария Дуковска
Снимай, преди да съм си разбил главата

Нова опасна тенденция завладява социалните мрежи. В световен мащаб все по-често се публикуват рискови селфита с цел привличане на вниманието – висене от високи сгради, снимки от забранени места. Младежите излизат на „лов за лайкове“ и поставят на ръба собствените си възможности като се излагат на риск.

Само преди дни деца увиснаха от покрива на 16-етажен жилищен блок в пловдивския квартал „Кючюк Париж“. Всичко това беше заснето от техни връстници, които дори ги подстрекаваха. Докъде са способни да стигнат младите в стремежа си да търсят популярност? Осъзнат риск или безразсъдно действие – коментар в предаването „Околосветско“ по Bulgaria On Air от Атанас Михайлов.

„Децата го правят с цел показване – вижте колко съм готин, колко съм различен. Жалкото е, че това наистина им помага да се докажат.“, коментира популярният водещ.

Катеренето и висенето от високи постройки е много разпространено сред хората, които практикуват т. нар. паркур. Този екстремен спорт обаче изисква огромна подготовка.

„Всеки трик се тренира хиляди пъти в залата, преди хората, които се занимават професионално с това, да излязат навън.“, сподели в предаването Атанас Михайлов.

Как да се справим с опасната тенденция и интернет ли е виновен децата ни да се „забавляват“ по този начин?

Коментирай