Свободно време

Кои са най-важните икономически и финансови процеси у нас и по света

Тези важни теми ще се дискутират в новата обзорна рубрика на „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria от 14 май

04.05.2018г. / 09 23ч.
Мария Дуковска
Георги Найденов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Георги Найденов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нова обзорна рубрика с най-важните икономически и финансови теми у нас и по света от изминалата седмица стартира на 14 май, в рамките на вечерното издание на „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Всеки понеделник в студиото на предаването ще влиза икономистът Георги Найденов. Заедно с водещите Делян Петришки, Вероника Денизова или Светозар Димитров той ще прави и прогнози за някои от най-ключовите събития от финансовата и икономическа сцена.

Сред казусите, които Найденов ще коментира в ефир по време на първото издание на рубриката са Еврозоната и банковият съюз в България, както и проектобюджета на Европейския съюз за 2021-2027.

Георги Найденов е доказан икономист, със сериозен опит в сферата на предприемачеството, финансите, администрацията и развитието на проекти. Работил е като експерт по управление на средствата от ЕС в Министерство на финансите, както и като финансов и административен секретар в посолството на Израел в София.

„За мен това е едно много различно предизвикателство, което ще поема с огромен ентусиазъм и отговорност. Целта ми е да бъда полезен за широката бизнес общност в България, включително младите хора, бъдещите предприемачи и всички, които не спират да търсят успеха. Изключително съм горд, че се присъединявам към наистина талантливия и професионален екип на Bloomberg TV Bulgaria. Очаквам с нетърпение съвместната ни работа“, каза Найденов.

В продължение на три години Георги Найденов създава и ръководи направлението за маркетинг и продажби на една от водещите финансово-консултантски компании в България, а в периода 2014-2015 г. е съветник по икономическата политика на заместник министър-председателя по европейски политики и институционални въпроси на Република България.

Коментирай