Свободно време

Втората рокля, която Меган Маркъл носи в сватбения ден

Дело е на британска дизайнерка

20.05.2018г. / 12 11ч.
Михаела Лазарова
Принц Хари и Меган Маркъл. Снимка: Reuters

Принц Хари и Меган Маркъл. Снимка: Reuters

Всяка сватба трябва да си има и своето сватбено парти! След великолепната церемония, новото семейство в кралския двор – принц Хари и съпругата му Меган, поканиха на частен прием свои близки и приятели във Frogmore House.

На всички ни бе известно, че херцогинята на Съсекс ще смени тоалета си за сватбения прием. За него тя бе заложила на красива бяла рокля, без рамена, с поло яка, дело на британската дизайнерка Стела Маккартни. Но не само това. И в тази си визия, Меган почете паметта на принцеса Даяна носейки на дясната си ръка красив пръстен принадлежал на принцесата.

Принц Хари също смени своята военна униформа с бяла риза, черен панталон и разкошно черно кадифено сако, на което папийонката стоеше перфектно. Този път двойката се придвижи не с каляска, а със светлосин Jaguar, модел от 1968 година.

Появиха се и снимки на сватбената торта, която бе по-различна от обичайното, което се очакваше.

Този шедьовър на сладкарството е дело на Клеър Прак. Тортата е с лимонов вкус, богат маслен крем и сироп от бъз.

Какво не знаем за булчинската рокля на Меган Маркъл?

Изящният модел с лодка деколте е дело на модна къща „Живанши“, а обувките са на испанския дизайнер Маноло Бланик. Дизайнер на тоалета е Waight Keller, която е първата жена творчески директор на марката и неслучайно е била избрана от булката.

Тиарата, която блестеше в косите ѝ, има дълга история. Тя е принадлежала на кралица Мери, която е била баба на кралица Елизабет II. 

Тиарата е изработена през 1932 година,  а големият камък, който е акцент в нея е от 1892 година. Красивото бижу е било завещано на сегашната кралица.

Воалът е от копринен тюл с дължина 5 метра, а върху него са избродирани 53 флорални мотива, отдаващи почит на 53-те страни от британската общност.

Има предположения колко е струвала роклята на Меган, като според някои, цената ѝ може да е около 500 хил. долара.

Снимки: Reuters

Коментирай