Свободно време

Как ще се промени животът на Меган Маркъл след сватбата?

Какво трябва и какво не трябва да прави херцогинята

25.05.2018г. / 08 07ч.
Михаела Лазарова
Принц Хари и Меган Маркъл. Снимка: Reuters

Принц Хари и Меган Маркъл. Снимка: Reuters

Официално тя е съпруга на принц Хари, херцогиня на Съсекс и нов член в британското кралско семейство. Меган Маркъл успя да сбъдне своята детска мечта, мечтата на милиони момичета и жени по света да намерят своя принц.

Зад блясъка на дворците, лукса, в който ще живее, красивата американка ще трябва да даде и много от себе си или иначе казано животът ѝ ще се промени след като вече е част от кралския двор. Но как?

Кариерата ѝ на актриса ще остане зад гърба ѝ. Още в първото си интервю след годежа, Меган Маркъл сподели, че актьорството няма да бъде част от тази нова глава в живота ѝ. Тя планира да съсредоточи енергията си върху благотворителни каузи, които са важни за нея. Това означава, че повече няма да я гледате в сериала „Костюмари“.

Как принц Хари почете паметта на Даяна на сватбата си

Друга промяна, която ще се случи на Меган е, че тя ще стане британски гражданин, но според британското законодателство, ще трябва да живее там пет години, за да стане официално такава. Докато кралица Елизабет II няма да направи изключение за съпругата на внука си, междувременно ѝ подари титла херцогиня на Съсекс.

При пътувания Меган винаги трябва да бъде подготвена и с черен тоалет. Членовете на кралското семейство винаги са подготвени за смъртта на видни фигури и трябва да бъдат облечени по подходящ начин.

Тази традиция произлиза от смъртта на крал Джордж VI, която се е случила, докато принцеса Елизабет II и принц Филип били в Кения, но нямали нищо подходящо за случая, което да облекат.

Когато се появяват заедно на събития, кралското семейство винаги се движат или влизат в зала по реда, който показва кой е следващият, който ще заеме мястото на трона. Принц Хари е шести по линията на трона, така че той и Меган ще се движат зад принц Уилям и Кейт Мидълтън, които пък се движат зад принц Чарлз и съпругата му Камила.

Втората рокля, която Меган Маркъл носи в сватбения ден

Меган Маркъл определено доказа, че е стилна дама. Въпреки това, тя ще трябва да спазва някои основни правила на дрескод оттук нататък. Като съпруга на Хари ще трябва да се облича по-консервативно, без бляскави акценти в тоалетите къси дължини на роклите и дълбоки деколтета. Също така, маникюрът ѝ не бива да е в ярки цветове, а в телесни багри.

По протокол може да носи чорапи в телесен цвят, въпреки че вече Кейт Мидълтън наруши това правило налагайки плътните черни чорапи.

Що се отнася до дамската ѝ чанта, Меган вече няма да може да носи чанти през рамо. Ако на събитие херцогинята се появи с клъч или малък модел чанта, може да я носи в едната си ръка, между двете ръце, но никога под мишница или да я поставя на масата или на пода.

Край на селфитата и автографите.

Специалните служби ще проведат обучение на херцогинята за това как да се защити по време на евентуални ситуации на тероризъм.

Няма да участва в политиката. Кралското семейство остава неутрално, когато става дума за политика. Когато Хилъри Клинтън се кандидатира за президент на САЩ, Меган бе една от холивудските знаменитости, които подкрепиха кандидатурата ѝ. Но публичните ѝ изяви от този тип, остават в миналото.

Херцогинята на Съсекс ще сложи край и на личните си странични проекти. Още преди сватбата, тя закри уебсайта си „The Tig“. Към тези странични лични проекти спадат и социалните мрежи. Това означава, че вече няма да може да я следвате в Instagram, Twitter, Facebook, тъй като официалните ѝ профили ще бъдат закрити.

Меган ще трябва да следва кралицата и това, което тя прави. От членовете на кралското семейство се очаква да стоят или седят, ако Елизабет II седи или стои. Също така, когато се хранят заедно, когато кралицата напусне първа масата, всички останали приключват с храненето.

Цитати на принцеса Даяна

Чаят е задължителен елемент от кралския двор. Маркъл ще трябва да се научи как да отпива като аристократка от чашата, която се придържа с палеца и показалеца за дръжката, а средният пръст се поставя на дъното за допълнителна опора.

Колкото и да са влюбени принц Хари и съпругата му Меган, те вече няма да могат да показват своята интимна близост на обществени места.

Коментирай