Свободно време

Кралските рокли – пищност и красота, струващи стотици хиляди

Колко струва роклята на Меган Маркъл

23.05.2018г. / 11 55ч.
Михаела Лазарова
Принц Чарлз и лейди Даяна. снимка: Reuters

Принц Чарлз и лейди Даяна. снимка: Reuters

Още дълго време ще се говори за кралската сватба на годината, тази на принц Хари и Меган Маркъл. Още дълго време ще се обсъжда тоалетът на булката, ще се сравнява с този на лейди Даяна и Кейт Мидълтън. Всяка една от тях бе приказна булка, носеща разкоша на времето, в което се венчава.

След месеци на спекулация кой ще бъде дизайнер на булчинската рокля на Маркъл, холивудската актриса се довери на модна къща „Живанши“ и на нейния творчески директор Клеър Уайт Келър. Британка, първата жена заела този пост в модния бранд.

Стилът на роклята напомняше за 60-те години на миналия век, лодка деколте, 5-метров воал, избродиран с 53 флорални мотива, отдаващи почит на 53-те страни от британската общност.

Сватбата на принцеса Даяна (тогава Даяна Спенсър) и принц Чарлз се състои на 29 юли 1981 г. Даяна носи пищна булчинска рокля дело на Дейвид и Елизабет Еманюел.

Сложната рокля на принцесата е от копринена тафта, антична дантела и 10 000 перли. Разбира се не бива да забравяме и за 25-метровия шлейф. Цената на роклята е 115 000 долара.

Свързани статии

Роклята на Кейт Мидълтън за нейната сватба с принц Уилям (29 април 2011 г.) е проектирана от дизайнерката Сара Бъртън, която е дизайнер на Алекзандър Маккуин. Стилът напомня за Одри Хепбърн. Деколтето е V-образно, има много дантела и ръчно избродирани цветя на воала от копринен тюл. Според някои източници цената на роклята на Кейт е 434 хил. долара.

Най-скъп е тоалетът на Меган Маркъл – 500 хил. долара.

В галерията ни може да видите още красиви рокли от кралски сватби от целия свят.

Коментирай
Свободно време