Свободно време

Шеф Манчев и шеф Шишков подготвят кулинарна книга за деца

Лидл България и кулинарните майстори стартират заедно нов проект

22.05.2018г. / 14 56ч.
Мария Дуковска
Шеф Таньо Шишков, Милена Драгийска, проф.д-р Веселка Дулева, шеф Иван Манчев.

Шеф Таньо Шишков, Милена Драгийска, проф.д-р Веселка Дулева, шеф Иван Манчев.

Лидл България стартира нова инициатива в подкрепа на родителите в грижата за отглеждането на техните деца. Веригата, съвместно с шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков, подготвя кулинарна книга с интересни рецепти, които родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за своите деца.

Консултант на проекта е проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика.

Първата кулинарна книга за деца на Лидл България ще включва рецепти, подходящи за деца от 3 до 14 години, разработени от двамата шеф готвачи, които ще предложат не само привлекателни и вкусни, но и полезни за децата изкушения. Цялото кулинарно съдържание ще е съгласувано и одобрено от проф. д-р Дулева. Допълнително, в помощ на родителите, тя ще предостави и своите професионални съвети и полезна информация за пълноценно и балансирано детско хранене.

Тази първа кулинарна книга с детски рецепти е още една стъпка за надграждането на нашата платформа „Пълноценен живот“. Стремежът ни е да създадем не просто книга, а едно полезно и стойностно помагало за родителите, с внимателно подбрани вкусни детски рецепти, които ще им помогнат за осигуряването на балансирано и пълноценно хранене на децата. Събрахме екип от експерти в областта, защото готвенето за деца е сериозно предизвикателство и отговорност, а за нас е много важно да подпомогнем родителите в грижата за отглеждането на техните деца“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Създаването на здравословен модел на хранене започва от семейството. Затова и нашата цел е, съчетавайки знания, умения и опит, с тази книга да дадем възможност на родителите да направят балансиран избор в ежедневното хранене на подрастващите, като по този начин ще подкрепим усилията им в отглеждането на здрави деца“, сподели проф. д-р Дулева.

Освен професионалната гледна точка на експертите, компанията ще потърси помощта и на родителите, които отлично знаят кое е най-добро за техните деца.

Предизвикателството, което Лидл България отправя към всички родители, е да споделят любимите рецепти на техните деца, които обаче са не само вкусни, но и подходящи за пълноценно и здравословно детско хранене. Сред тях екипът от експерти ще избере 15-те най-добри предложения, които ще станат част от кулинарната книга.

Събирането на рецепти от потребителите започва от 21 май и ще продължи до 10 юни на интернет страницата на инициативата www.lidl.bg/detskirecepti. Родителите, чиито рецепти бъдат избрани да станат част от кулинарното издание, ще имат шанс да ги приготвят заедно със своите деца под експертното ръководство на шеф Манчев и шеф Шишков, на специално организиран кулинарен лагер.

Коментирай