Свободно време

Обвиниха Морган Фрийман в сексуален тормоз

Актьорът се извини

25.05.2018г. / 14 45ч.
Михаела Лазарова
Морган Фрийман. Снимка: Reuters

Морган Фрийман. Снимка: Reuters

Холивудският актьор Морган Фрийман е обвинен в сексуален тормоз от 8 жени. Според CNN жените твърдят, че Фрийман им е отправял неподходящи забележки относно телата им.

Една от потърпевшите, която е работила като асистент в продукцията „Going in Style“ (2015) споделя, че е преживяла месеци на тормоз, като твърди, че актьорът я е докосвал неприлично и често коментирал нейната фигура и дрехи.

Дори е имало случай, в който се е опитал да повдигне полата ѝ питайки я дали носи бельо.

Друга жена, която е била част от екипа на проекта „Now You See Me“, актьорът е тормозел, правейки груби коментари за тялото ѝ. Не само това, заедно с друга асистентка от екипа, която също попаднала под ударите на Фрийман, имали силни притеснения относно облеклото и много внимавали дрехите им да не описват дупето, гърдите им.

Свързани статии

На 80-годишна възраст, Фрийман е една от най-големите звезди на Холивуд, с филмова кариера, която обхваща почти пет десетилетия. Озвучителната му кариера също стана емблематична, гласът му е част и от рекламните клипове на световни брандове. Фрийман е носител на награди „Оскар“, „Златен глобус“. 

Актьорът е поредната знаменитост в последните няколко месеца, обвинена в сексуален тормоз (другите са Харви Уайнстийн, Кевин Спейси, Дъстин Хофман, Луи Си Кей, Стивън Сегал и Джефри Тамбор). Морган Фрийман се извини в писмено изявление, че не е искал да обиди или постави в неудобно положение никого, а в постъпките и думите му не е имало умисъл.

Коментирай