Свободно време

Деца играят със звезди в специалния волейболен мач на „Детска игриада“

Утвърдени волейболисти ще учат малчуганите на ключови елементи от волейбола

01.06.2018г. / 11 52ч.
Михаела Лазарова
Деца играят със звезди в специалния волейболен мач на „Детска игриада“

Вълнуваща изненада за малчуганите подготвя спортният празник „Детска игриада“, на 10 юни, в парк „Заимов“, от 9 часа. Те ще имат възможност да се включат в специален волейболен мач, заедно с любими български спортисти, музиканти и журналисти, в който ще покажат своите умения.

Ексклузивната среща между малки и големи ще започне в 15 часа, а участниците в нея ще бъдат избрани от утвърдени волейболисти по време на спортния ден. Преди първия съдийски сигнал професионалните спортисти ще направят и специална демонстрация, с която ще научат децата на шестте основни елемента във волейбола. Тази година България е домакин на Световното първенство по волейбол за мъже, затова „Детска игриада“ 2018 поставя на фокус този спорт.

Звездният волейболен мач е само една от изненадите, които „Детска игриада“ е подготвила. По време на спортния празник децата ще могат да участват в състезания по велокрос, 50 метра бягане, щафетни игри, бадминтон и щафетно бягане. Те ще имат възможност да изберат да се включат и в демонстрации по карате киокушин, айкидо, тенис на маса, хокей и фехтовка.

Тазгодишното издание на „Детска игриада“, организирано от Investor Media Group, се провежда под надслов „Сподели радостта от спорта със своето дете“ и цели да насърчи повече родители и техните деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, като прекарват повече време в спорт и игри заедно.

Зад каузата на медийната група застават редица популярни спортисти, сред които братята Валентин и Георги Братоеви, Тереза Маринова, Евгени Иванов – Пушката, известните изпълнители Графа, Михаела Филева, Искрата и Venzy, както и водещият на „България сутрин“ Златимир Йочев, Десислава Джерманска – водещ „Спортни новини“ по Bulgaria ON AIR и водещият на „Investbook“ по Bloomberg TV Bulgaria Александър Костадинов.

За участие в спортните дисциплини желаещите могат да се регистрират предварително безплатно на www.igriada.bg, като ще получат номера си за участие на място.

„Детска игриада“ 2018 е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group да насърчава родители и деца да спортуват заедно.

Събитието се организира с подкрепата на А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management, Florina, Nimm2 Smile Gummi, в партньорство със Столична община, Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Спортен клуб по карате киокушин „Канку“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.

Коментирай