Свободно време

Десетки деца отпразнуваха 1 юни с открит клас по карате киокушин

Откритата тренировка се проведе в парк „Гео Милев“

01.06.2018г. / 20 53ч.
Мария Дуковска
Десетки деца отпразнуваха 1 юни с открит клас по карате киокушин

С много празнично настроение, десетки усмивки и спортен хъс премина специалната открита тренировка по карате киокушин в Деня на детето. За втора поредна година ЗАД „Армеец“ е организатор на събитието, като този път интересът от страна на децата бе още по-голям. Повече от 100 ученици от столичното 119-о СУ „Академик Михаил Арнаудов“, голям брой деца, специално дошли за празника, и опитни каратисти от СК „Армеец“ се събраха в парк „Гео Милев“, където с ентусиазъм се включиха в открития карате киокушин клас. Те участваха в различни демонстрации и изпробваха разнообразни техники за самоотбрана.

Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Диана Манева приветства участниците в тренировката и им честити празника, като изрази готовност, че застрахователно дружество „Армеец“ ще превърнат открития карате клас в традиция.

„За мен и застрахователно дружество „Армеец“ е чест, че сте тук и можем да направим Вашия празник незабравим. Вие сте нашите бъдещи шампиони, независимо от сферата, в която ще се развивате в бъдеще. Знайте, че ние винаги сме с Вас и ще подкрепяме Вашето развитие!“, обърна се към децата Диана Манева.

Специален гост на тренировката беше Александра Маринова – световна шампионка по карате киокушин за 2013 г. Тя честити празника на децата и им пожела да бъдат вдъхновени и да следват мечтите си.

Аз последвах този съвет и той ме заведе до златния медал през 2013 г. Това стана възможно благодарение на факта, че преди много години реших да вляза в залата за тренировки. Не забравяйте, че важните цели се постигат с постоянство и упорит труд.“

Начело на откритата тренировка в парка беше Христо Христов – председател на СК „Армеец“. Преди да даде старт на демонстрациите, той обясни на децата, че всеки, който иска да стане шампион, трябва не само да тренира усилено, но и да бъде дисциплиниран. „Карате киокушин възпитава в уважение както към себе си, така и към треньора, съотборника и съперника. Това е първото правило, което научава добрият състезател“, обясни той.

В края на тренировката всички деца получиха подаръци от ЗАД „Армеец“, а треньорът Христо Христов отличи най-добрите участници с четири безплатни едномесечни урока по карате киокушин.

Коментирай