Свободно време

Остров Капри – за ценители на италианската романтика

Приказно място в Южна Италия

11.06.2018г. / 10 34ч.
Михаела Лазарова
Остров Капри. Снимка: istock

Остров Капри. Снимка: istock

В тюркоазените води на Тиренско море на площ от 10,4 кв. км е разположен красивият италиански остров Капри. На него има два града – Капри и Анакапри, някога свързвани с Финикийската стълба, която може да бъде видяна и днес.

Стръмни скали се издигат величествено от невероятно синьо море, улиците и градините са истински парад на красивите цветя, лимонените дръвчета очароват. Минавайки покрай елегантните заведения или вили, няма как да не се влюбиш в това място с атмосфера. Любимо място на много популярни личности, остров Капри може да предложи отдих на туристите, забавления, разходка с яхта.

Гитхорн – холандската Венеция

Тук може да се види природният феномен Лазурна пещера, както и Естествената арка – оформена в скалите, разкриваща невероятна гледка към морето. Ако сте ценители на италианската романтика, това може да се превърне във вашето специално място с любимия човек.

Други забележителности, които ви очакват са площад „Умберто“, църквата „Санто Стефано“, манастирът „Сан Джакомо“. 

Обитаван още в праисторически времена, по-късно островът става гръцка колония и след това курорт (Капреа) в ранните години на Римската империя. Император Август е живял там, а Тиберий е построил няколко вили. Още по онова време са били използвани лечебните минерални извори.  

Свързани статии

През Средновековието Капри принадлежи към Абатството на Монтекасино и към републиката Амалфи, преди да премине в Кралство Неапол. От втората половина на 19-ти век Капри постепенно се превръща в един от най-популярните курорти в Южна Италия, известен със своята великолепна природа.

Сейшелските острови – кокосовият рай

Флората е сред най-разнообразните в Италия и голям брой мигриращи птици почиват в продължение на дни тук. По тези земи се отглеждат лозя, маслини, цитрусови плодове, риболовът е добре развит. В галерията ни споделяме няколко великолепни кадри от острова.

Коментирай