Свободно време

4 типа личности и причината Вселената да ни ги изпраща

Винаги има причина някой да е тук и сега

21.06.2018г. / 10 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки ден пътят ни се пресича с хора, които може би никога повече няма да срещнем в живота си. Някои от тях успяват да променят посоката, в която се движим, но се  рядко защо срещаме определени личности. 

Приели сме, че хората, които оказват най-голямо въздействие върху живота ни, са най-близките ни, но невинаги е така.

В следващите редове ще прочетете за 4 типа личности и причината Вселената да ни ги изпраща. 

Нашата сродна душа

Според древногръцките философи и по-конкретно Платон, ние всички сме били четирикраки същества с две тела и една душа, която е била разделена на две. Вероятно това е била неговата дефиниция за сродна душа. Това е някой, който не е задължително да бъде ваш любим, а личност, с която много се доближавате, хармонизирате и се чувствате добре. 

Менторът

Ваш ментор може да стане интересна личност, на която се възхищавате, ваш учител, родител, любим автор на книги, приятел. Менторът е този, който ни вдъхновява и зарежда с позитивизъм.

Любовникът

В живота си имаме както неподходящи, така и партньори, с които сме се чувствали добре. И двата типа са ни дали ценни уроци. Едните чрез нанесената болка,  а другите, учейки ни да обичаме себе си, да преоткрием любовта, да обичаме живота без колебания. 

Нашето Аз

Да, ако досега не ви се е случвало, ще дойде онзи момент, в който ще срещнете себе си. Променени, може би помъдрели, преоткрили себе си, обичащи се повече, ценящи живота. Процесът на срещане на нашето ново Аз, обикновено е продължителен. Но винаги, когато успеем да се преоткрием, се случва нещо хубаво с живота ни. 

Защо ги срещаме?

Съвети за щастлив живот от Далай Лама

Идват при нас, за да ни напомнят определени неща

Понякога се случва да загубим от поглед нашите цели, мечти, всичко което е имало значение за нас. Нашето добро чувство за преценка е замъглено, оставяме се на рутината. Тогава в живота ни се появява някой, който ни напомня за правилния път, начинът, по който да постигнем желаните цели и защо те са имали толкова голямо значение за нас. 

Те заемат малко, но значително място в живота ни

Не всички хора, с които се срещаме, трябва да имат голямо, променящо живота ни въздействие. Някои от тях се появяват в живота ни за много кратки периоди от време. Те имат кратка, но значима следа.

10 навика, които изсмукват енергията ни

За да ни насърчат

Колко често се с случвало да се откажете от някоя идея, постигане на цел, защото ви се е струвала невъзможна или не вярвате достатъчно в себе си? В трудните ситуации неуспехът ни изглежда неизбежен. И точно тогава Вселената ни изпраща хора, които ни помагат да се съберем и да продължим напред. 

Развиваме се благодарение на тях

Растежът е непрекъснат процес в нашия живот. Независимо дали ни харесва или не, ситуациите никога не остават същите и те продължават да се променят, което ни принуждава да се адаптираме. Развивайки себе си, ние отхвърляме предишните си недостатъци. В повечето случаи тези промени ни се случват от някой, който ни е задвижил към личния ни растеж.

Свързани статии

За да бъдат винаги част от живота ни

Личностите, които срещаме, няма да останат завинаги в живота ни, или поне голяма част от тях. Но има и такива, които ще са край нас винаги. Някои ще бъдат нашата подкрепа, други по един или друг начин ще ни научат на важни неща за живота. 

Коментирай