Свободно време

Колинда Китарович, в която се влюби целият свят

Тя е красивият и емоционален президент на Хърватия, неуморно подкрепяща футболния отбор на страната си

16.07.2018г. / 17 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Световното първенство по футбол завърши, Франция е новият световен шампион, победил Хърватия на финала. Радостта за французите е огромна, но една жена успя да открадне вниманието на милионите фенове по цял свят и да влезе в сърцата им с емоционалното си поведение.

Колинда Грабар-Китарович, президентът на Хърватия, която освен политик, се оказа и голям футболен фен, доказал своята лоялност към хърватския футболен отбор. От самото начало на първенството до неговия край, чаровната Колинда Китарович неуморно подкрепяше хърватския отбор, а емоционалната ѝ страна, която тя не скри от публиката, омагьоса милиони хора по света.

Коя е Колинда Грабар-Китарович?

„Исках да покажа, че съм футболен фен както всеки друг; исках да подкрепям отбора заедно с другите фенове на стадиона. Облякох тениска с националните символи, макар дрескодът във ВИП зоната обикновено да предполага дълга рокля, но не би трябвало да забрани подобно облекло“, споделя Колинда Китарович, цитирана от руския сайт Sportbox.

Колинда Грабар-Китарович е родена на 29 април 1968 г. в хърватската част на тогавашна Югославия.

Завършва докторската си степен в нейната родина преди около 3 години, като преди това е учила на различни места – в Загреб, Виена, Вашингтон и Харвард. Китарович е полиглот и владее няколко езика – хърватски, английски, испански, португалски. Има познания и във френския, немския и италианския.

Грабар-Китарович е избрана за четвъртия президент на Хърватия през февруари 2015 г. Тя е първият президент жена на страната.

Преди да стане президент, е била посланик на Хърватия в САЩ, както и помощник-секретар на НАТО. 

Колинда Грабар-Китарович е омъжена за Яков Китарович от 1996 година и заедно имат две деца – 17-годишна дъщеря Катарина и 15-годишен син Лука.


Колинда Китарович и съпругът й Яков Китарович. Снимка: Reuters

Коментирай
Здраве и красота