Свободно време

Коварни знаци, че приятелката ви всъщност ви е враг

Кога сродната ви душа ви мами с лъжливо приятелство

23.07.2018г. / 10 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да имаш близка добра приятелка е най-страхотното нещо на света. Приятелките, особено от детинство, са невероятно ценни, защото понякога те са повече от сестри. Но в други случаи могат да се окажат толкова лъжливи, че фалшивото им приятелство да ни ощети морално и емоционално повече, отколкото сме предполагали.

5 неоспорими причини приятелството да приключи

Почти всяка жена се нуждае от приятелка, с която да споделя, с която да се смее, да плаче, от която да търси съвет. Искреното приятелство трябва да отговаря на тези и още много други важни компоненти, съставляващи емоционалната връзка между приятелки.

Често се лъжем в искреността на другия човек, за съжаление. Има някои скрити, подмолни червени флагове, които в определени ситуации сякаш се вдигат, за да ни предупредят, че приятелката ни има задни мисли спрямо нас.

Тя винаги добавя „но“

Хубаво е да получавате откровеното мнение на приятелката ви и да знаете, че не ви лъже, особено като търсите съвет. Лошо е обаче, когато във всичко което правите, казвате, носите, тя открива нещо нередно и ви критикува. Това е сигнал, че вероятно ви завижда и се опитва да принизи вашите успехи, външния ви вид, интересите ви.

Никога не ви кани да излезете 

Замислете се колко пъти тя ви е потърсила с предложение да изпиете едно кафе, да се разходите в парка или да посетите някакво събитие. Ако винаги вие сте инициаторът на срещите ви, нещо в отношенията ви куца и то определено не е от ваша страна.

Признаци, че най-добрата ви приятелка е гаднярка

Тя спъва работата ви

Ако работите с най-добрата си приятелка, проследете дали вашите спадове и колебания в работата не се дължат на нейната скрита намеса. Някои жени се представят уж за приятелки, но се възползват от вашия наивитет в отношенията ви. Враговете-приятелки са особено токсични на работното място, защото обикновено не притежават висок морал и са готови да минат през всекиго, за да постигнат целите си.

Флиртува с бившия ви

Вашата така наречена приятелка знае много добре за драмите, чувствата, болките, които сте изтърпели, знае колко непоносимо е за вас да виждате бившия си с друга жена, но въпреки това намира начин да флиртува с него и то във ваше присъствие. Това поведение няма как да е на най-добра приятелка.

Тя се интересува от вашето нещастие 

От една страна е напълно нормално приятелката ви, която е в течение с кризите, през които минавате, да ви пита как сте и как се чувствате. Забележете обаче дали тя не се интересува предимно от лошите неща, които ви се случват, защото това може да е признак, че злорадства или че се успокоява с вашето нещастие. Още по-лошо – такива хора никога не се променят. Те не взимат присърце проблемите на близките си и не са способни на никаква емпатия.

Знаците, че майка ви е най-добрата ви приятелка

Тя винаги се опитва да ви конкурира 

Постепенно започвате да забелязвате, че думите ѝ нямат нищо общо с реакциите и действията ѝ. Казва, че се радва за нас, но по това, което прави, личи коренно противоположното.

Например, решили сте да тренирате или спортувате заедно. Тя винаги се старае да ви надскочи в постиженията. Или пък: купили сте си нова блуза. Тя се прави, че не я вижда. На следващия ден се появява също с нова дреха като започва да разказва, без да сте я питали, откъде е, колко струва и колко много я е впечатлила, за да си я купи.

Сценариите за нелепа приятелска конкуренция са много и могат да обхванат всяка област от ежедневния ви живот.

Ако започнете да забелязвате все повече от тях, трябва да се примирите – в нейно лице нямате приятелка, а враг.

Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )