Свободно време

Всеки от нас има два избора

Кои са те

08.08.2018г. / 10 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Днес е един нов ден за вас, в който ще се наложи да направите редица избори. Дали да пиете кафе или чай, какво ще хапнете, дали ще се видите с приятели или не и т. н. Но има два съществени избора, които всеки от нас прави.

Първият избор, който можем да направим, е да имаме по-малко, отколкото бихме могли. Да печелим по-малко, да имаме по-малко. Да четем, да учим по-малко и да мислим по-малко. Да не бъдем достатъчно дисциплинирани, мотивирани. Това са изборите, които не водят доникъде, а ни оставят в коловоза, рутината, в празното очакване.

Грешки в облеклото, които могат да ви костват работата още на интервюто

Какъв тогава е вторият избор?

Да бъдем повече от това, което сме. Да четем повече книги, да научаваме нови и нови неща, да се надграждаме, за да печелим повече, да си осигурим по-добър живот. Да даваме и да споделяме колкото е възможно повече, защото тогава доброто се връща към нас, ставаме по-щастливи и продуктивни. Всеки от нас има избор. Да бъде или да не бъде нещо повече или изобщо да не бъде нищо.

Как да направим промяната?

Помислете за дървото, как то се протяга нагоре и встрани, за да разгърне напълно своите възможности. Защо не направим всичко, което можем, всеки момент, в който можем, най-доброто, което можем, толкова дълго, колкото можем? Помислете само колко таланти имате.

Свързани статии

Резултатите са най-доброто измерване на човешкия прогрес. Без оправдания защо не правим нещо. Резултати! И ако резултатите ни са по-малко от потенциала ни, вероятно трябва да се стремим да правим всеки ден по една крачка напред, не да стоим на едно място, не да изоставаме.

Учейки, отдавайки се на хобита, надграждайки себе си, вярвайки в това, че можем да постигнем много.

Коментирай